Detta blev gårdagens efterrätt och ett tips nu i sommar när man vill slänga ihop nåt enkelt att bjuda på. Påminner lite om rulltårta men också om pannkakor och är superlätt att göra.
1ngredienser; 1 plåt pannkakssmet.
6 ägg
125 g mascarpone (italiensk färskost)
50 g smör
0,5 dl grädde
1,5 tsk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
Gör såhär:
Ta fram en skål, vispa äggen fluffigt med elvisp ett par min. Smält smöret. I skålen med äggen – klicka i mascarpone, häll i grädde och det smälta smöret, bakpulver och fiberhusk. Vispa noga så smeten är klumpfri. Låt smeten stå några min att svälla. Ta fram en plåt med lite högre kant, på med bakplåtspapper och häll på pannkakssmeten. In i ugnen på 175 g i ca 20 min. Den är klar när den ser ut såhär.
Låt pannkakan stå och svalna, under tiden kan du förbereda fyllningen.
Förslag på fyllning:
Ca 3 dl grädde
125 g mascarpone
Ca 200-250 g färska hallon (spara några till dekoration)
Några nypor Vaniljpulver
Ev 2 msk sötning, tex sötströ (kan uteslutas)
Lite pressad citron (ca 1/2)
Gör såhär:
I en skål, vispa grädden fluffig. I en annan skål, vispa mascarpone, hallon, citron, sötningsmedel och smaka av med vanilpulver. Blanda försiktigt ner den vispade grädden och blanda runt till en jämn smet.
Vänd försiktigt på pannkakan, smeta på ett jämt lager med gräddblandning. Rulla försiktigt ihop pannkaksrullen och plasta in. Lägg i kylskåpet tills den ska serveras. Vid servering, skiva Pannkaksrullen, toppa med tex lite vispad grädde och hallon. Man kan även testa riva över lite citronzest eller mörk choklad. Förvara rullen i kylskåpet.
2 comments
Ser fantastiskt god ut! Tack ?
Går sommardrömmen att frysa?