Sommardröm; Pannkaksrulle med mascarpone och hallon

by Jessica

Detta blev gårdagens efterrätt och ett tips nu i sommar när man vill slänga ihop nåt enkelt att bjuda på. Påminner lite om rulltårta men också om pannkakor och är superlätt att göra.

1ngredienser; 1 plåt pannkakssmet.

6 ägg
125 g mascarpone (italiensk färskost)
50 g smör
0,5 dl grädde
1,5 tsk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär: 

Ta fram en skål, vispa äggen fluffigt med elvisp ett par min. Smält smöret. I skålen med äggen – klicka i mascarpone, häll i grädde och det smälta smöret, bakpulver och fiberhusk. Vispa noga så smeten är klumpfri. Låt smeten stå några min att svälla. Ta fram en plåt med lite högre kant, på med bakplåtspapper och häll på pannkakssmeten. In i ugnen på 175 g i ca 20 min. Den är klar när den ser ut såhär.

IMG_20170526_102820

 

 

 

 

 

 

Låt pannkakan stå och svalna, under tiden kan du förbereda fyllningen.

Förslag på fyllning: 

Ca 3 dl grädde

125 g mascarpone

Ca 200-250 g färska hallon (spara några till dekoration)

Några nypor Vaniljpulver

Ev 2 msk sötning, tex sötströ (kan uteslutas)

Lite pressad citron (ca 1/2)

Gör såhär: 

I en skål, vispa grädden fluffig. I en annan skål, vispa mascarpone, hallon, citron, sötningsmedel och smaka av med vanilpulver. Blanda försiktigt ner den vispade grädden och blanda runt till en jämn smet.

Vänd försiktigt på pannkakan, smeta på ett jämt lager med gräddblandning. Rulla försiktigt ihop pannkaksrullen och plasta in. Lägg i kylskåpet tills den ska serveras. Vid servering, skiva Pannkaksrullen, toppa med tex lite vispad grädde och hallon. Man kan även testa riva över lite citronzest eller mörk choklad. Förvara rullen i kylskåpet.

IMG_20170526_104132

 

 

 

 

 

 

IMG_20170526_104410

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20170526_210040

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20170526_210027

 

 

 

 

 

 

IMG_20170526_210736

print

You may also like

2 comments

Christina 2019-06-06 - 14:12

Ser fantastiskt god ut! Tack ?

Reply
Anonym 2018-07-15 - 23:32

Går sommardrömmen att frysa?

Reply

Leave a Comment