Tips på Stekpannor + Tävling!

by Jessica

Samarbete med Bagaren och kocken.

Läs om min stekpanne-tävling längst ner i inlägget!

Jag passade nyligen på att byta ut de stekpannor vi hade hemma mot lite nya. Sanningen och säga har våra stackars gamla stekpannor sjungit på sista versen ett bra tag. Repiga och slitna i botten gjorde att tex kött/kyckling som man skulle steka på mest låg och halvkokade för att pannan aldrig blev riktigt varm.

Är det något jag tycker just man ska satsa på så är det köksgrejer av bra kvalitet. Vi har nyligen köpt både nya kockknivar och matberedare och ja visst, det blir dyrare att köpa kvalitets grejer men dom ska ju hålla i många år. Jag som ändå väljer att spendera nästan all min lediga tid i köket vill ju ha grejer som håller! Jag vill därför tipsa er om de nya stekpannor jag själv har och numer använder varje dag.

Närbild på demeyere-handtag

Närbild på demeyere-handtag

I samarbete med just Bagaren och Kocken blev jag introducerad för 2 olika märken ur deras stora sortiment av stekpannor, nämligen Scanpan och Demeyere. Jag har nu 4 nya stekpannor från dessa märken som verkligen fått känna på hettan från min matlagning. Ett krav av de köksredskap jag använder är just att dom är slittåliga och håller måttet, vilket dessa verkligen gör.

Köper man nya stekpannor så rekomenderar jag att man tex köper ett set, iallafall så man har ett par olika storlekar, det brukar också bli billigare om man köper ett kombinerat set än styckvis.

Ska jag bara laga mat till mig själv så kan jag enkelt använda de små stekpannorna och blir vi flera så plockar man fram de stora.

Scanpan är perfekta till omeletter, steka krispig kyckling/fisk/panerade kotletter, steka ägg mm- utan att det fastnar i botten. Eller varför inte bara låta en god korvstroganoff puttra ihop en härlig vardagkväll? Väldigt bra allround-stekpannor som klarar de mesta, dessutom är dom väldigt lätta att diska efteråt! Man förstår varför dessa stekpannor är kocken Tommy Myllymäkis favoriter.

Demeyere är dom lite mer fancy stekpannorna, förutom att dom är riktigt bra så är dom nämligen galet snygga. Hade nästan velat hänga upp dom på väggen! Jag gillar den industriella designen, det rediga utförandet, tyngden av stekpannorna och att dom klarar att få en köttbit att bara smälta och få en magisk yta. Handtaget håller sig svalt trots att det är i stål så man behöver inte oroa sig över att bränna sig, vilket jag annars är expert på.

Alla fyra stekpannorna tål dessutom att användas i ugn, om man tex vill gratinera en omelett eller göra en stekpannevariant av lasagne. Man kan diska dessa i diskmaskin men jag rekomenderar alltid att man tar hand om sina stekpannor (gäller även andra köksredskap som knivar mm) och handdiskar sådant.

Jag har dessutom redan haft en tävling på instagram där man kunde vinna Demeyere-setet med två stekpannor där jag drog en lycklig vinnare för ett par veckor sedan. Tävlingen blev superpopulär och därför har jag tillsammans med Bagaren och Kocken bestämt att vi kör en till tävling där vi lottar ut Scanpan-setet – Scanpan CTX, 28 + 20 cm. Det kommer bli en lycklig vinnare som får en julklapp till sig själv (eller till någon att ge bort). Tävlingen pågår på min instagram mellan den 11-18 december, så in och tävla med er! Setet ni tävlar om ser ni här på bilden nedan:

Scanpan-stekpannorna

*Jag samarbetar enbart med företag jag själv tror på och använder /köper produkter av. Mina åsikter är mina egna och kan aldrig köpas och jag tipsar aldrig om något jag inte själv skulle vilja ha.

print

You may also like

Leave a Comment