Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
FrukostLunchMiddagRecept

Dagens Lunchtips – Omelettwrap

av Jessica 2014-12-10
omelettwrap

Dagens snabba lunchtips som man kan variera i oändlighet är en omelettwrap! Fyll med det du gillar bäst och ha med till jobbet, på picnic, resa, matlåda eller varför inte ät som brunch på helgen.

Ingredienser Omelettwrap, 1 wrap:

2 äggvitor*

2 hela ägg

3-4 msk grädde

salt, peppar.

*Varför inte bara hela ägg? Jag tycker smaken blir mindre ”äggig”, konsistensen blir bättre och wrapen blir mer hållbar. Vill man bara använda hela ägg så ta ca 3 St.

Gör såhär:

Blanda allt i en skål och stek på medelvärme i stekpanna (i smör eller kokosfett). Lägg gärna på ett lock och vänd sedan försiktigt. Låt den sedan svalna på en tallrik.

IMG_20150709_221057

Min wrap fyllde jag med smör, sallad, ostskivor, paprika, philonäs (blanda majonäs med philadelphia) och ugnsstekt bacon som fick svalna. – men man kan fylla dom med precis vad man själv önskar!

IMG_20150709_232136

IMG_20150710_115338

Rulla ihop försiktigt, ett tips är att rulla in den i plastfolie tills den ska ätas. Tog med min till jobbet – supersmidig och nyttig lunch!

 

print
5 kommentarer
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Kycklingburgare med halloumipommes
nästa inlägg
Frukosttips: Saffranskesella

Du kanske också gillar

Fröbullar – perfekt till frukost

2016-05-12

Syrlig fisk och skaldjursås med bönpasta

2016-05-15

Äppelkaka med kolasås

2020-10-05

Mör fläskkotlett, brysselkålsmos, stekt lök och gräddsås.

2015-10-15

Biskivier ala Tjockkocken

2020-03-07

Baconlindad viltfärslimpa med svamp och ostfyllning

2020-04-13

Ost & skinkfylld fläskkotlett med rostad pumpapuré

2016-09-12

Falukorvsgryta med dill

2016-12-14

Friterad kycklingfilé med vitlöksås

2015-07-21

Brunchklassiker: Eggs Benedict

2016-07-17

5 kommentarer

Ann-Maria Gustavsson 2019-05-26 at 10:08

Hejsan.
Funkar det att frysa brödet?

Svara
Maria 2016-06-08 at 14:02

Hej, låter smarrigt men jag undrar varför kan man inte använda hela ägg – varför mer äggvita än gula? Vet aldrig vad jag ska göra med resten.

Svara
Amanda 2016-06-08 at 15:24

Är nog för att den ska vara ”stabilare” och att den håller ihop bättre 🙂

Svara
Jessica 2016-06-11 at 11:04

La till det i Recepten nu. Tycker smaken blir bättre helt enkelt, smakar inte så ”äggigt” och konsistensen blir bättre. Vill man ta hela ägg så kan man givetvis göra det, jag gör det dock inte, det är en smaksak.

Äggulor som blir över kan man använda till vaniljsås, lchfglass, lemoncurd, bakning, redning av sås eller för att få tex blomkålsmos fastare.

Svara
Dagens Lunchtips: Kyckling & Baconröra | Tjockkocken 2015-06-05 at 09:25

[…] från Lchfklubben – men funkar perfekt att äta som det är med lite grönsallad,  fylla en omelettwrap  med röran eller äta på en […]

Svara

Lämna ett svar till Jessica Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo