Dagens tips; Kantarellsmör

by Jessica

Ville bara titta in och tipsa om detta goda tillbehör; nämligen kantarellsmör!

Vi åt det i fredags till lamminnerfilé (omslagsbilden) och idag till kalventrecôte (bild nedan). Verkligen ett supergott kryddsmör som funkar till både vilt, fläsk, nöt och kyckling.

Kantarellsmör ca 4-6 port:

150 g rumstempererat smör

ca 80 g kantareller

1 schalottenlök

Salt, peppar, timjan

1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)

Ca 0,5-1 tsk vitvinvinäger

 

Gör såhär: 

Hacka kantareller och schalottenlök. Stek mjukt i en klick smör och låt svalna något. Blanda kantareller, lök, smör och vitvinvinäger (ta lite i taget). Smaka av med salt, peppar, lite torkad timjan och ev en pressad vitlöksklyfta.

Blanda allt till en jämn smet, fördela på smör eller bakplåtspapper och rulla ihop. Lägg i kylen så det stelnar innan servering och skiva sedan upp när det är dags och äta.

Kantarellsmör

print

You may also like

Leave a Comment