Falsk Potatissallad

by Jessica

Testade och göra falsk potatissallad för första gången i helgen, kan säga att denna kommer bli en favorit till sommaren. Jag utgick från orginalrecept från bästa 56kilo  men gjorde lite egen variant.

 

Falsk Potatissallad/ Zucchinisallad , ca 4 portioner:

1 normalstor tärnad zucchini

½ grovhackad purjolök

½ finhackad rödlök

Ca 1,5 dl creme fraishe

ca 1 dl majonnäs

2-3 tsk dijonsenap

salt, peppar

1-2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)

smör att steka i

 

Gör såhär:

Salta den tärnade zucchinin och låt stå några min. Badda av den med lite hushållspapper så du får bort lite överflödig vätska. Fräs på zucchinin och purjolöken i smör tills dom mjuknat, det tar bara några min. Låt blandningen svalna.

Blanda övriga ingredienser i en skål, blanda ner zucchinin och purjon. Låt stå kallt så det gottar ihop sig innan det ska avnjutas. Jag gjorde i ordning denna på kvällen och lät den stå över natten. Passade perfekt till adventsbrunch på söndagen.

Serverade den med rostbiff som vart över från middagen och ett ostknäcke.

unnamed

print

You may also like

3 comments

Carola 2017-08-02 - 15:42

Hej!

Kan man göra denna sallad under ex en onsdag men äta den först på fredagkväll. Håller den sig fräsch och krämig så länge?

Reply
Saga 2016-05-20 - 09:39

Jag dubblerar cremefraicheröran och hackar i kokta ägg. Då blir det som en hel måltid. Har man bråttom kan man byta auberginen mot gurka. Blir inte lika matigt, men gurka behöver ju inte kallna.

Reply
muminkexx 2015-01-23 - 18:28

Testa pressa i vitlök!!!:)))eller hackad sill.asgott.

Reply

Leave a Comment