Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Rostbiff, Svampsås och ugnsrostad blomkål med vitlök.

av Jessica 2014-12-07

IMG_1110

Igår blev det lyxmiddag hemma, kändes iallafall så. När det är helg lägger jag gärna ner lite mer tid på middagen, bara för att jag kan. Vi var först i Farsta Centrum och handlade på deras nyöppnade ICA Kvantum. Riktigt bra utbud där och shyssta priser på kött denna veckan. Valet föll därför på rostbiff som såg riktigt fin ut, importerad direkt från Gotland, haha.

IMG_1092[1]

Jag ville att köttet skulle tala för sig själv, därför ska man inte ”göra” för mycket med det. Dvs dränka i kryddor och annat. Räckte med att massera in lite olivolja, salt och peppar samt lägga några rosmarinkvistar under köttet, ner i en form och in i ugnen på 150 grader tills köttermometern står på 55 grader (om man vill ha det rött/rosa). Våran rostbiff vägde strax under 1 kilo och tog väl strax över en timme.

 

Ugnsrostad Blomkål med vitlök:

till 2-3 portioner

½ blomkålshuvud

8-10 vitlöksklyftor

olivolja

rosmarinblad

Salt, peppar

Lägg blomkålsbuketterna i en ugnsform, tryck till vitlöksklyftorna med en kniv så dom ”krossas” och lägg ner i formen med blomkålen. Droppa över lite olivolja, salta och peppra. Strö över lite rosmarinblad. In i ugnen på 150 grader ca 20 min (jag hade dom i längst ner i ugnen medan köttet var inne.) När köttet var klart så tog jag ut rostbiffen, rörde runt blomkålen och ställde in i ugnen igen ca 10 min på 250 g och grillläge. Den är klar när den har fått färg.

 

IMG_1095[1]                                                                                                                                                                                              (innan den åkte in i ugnen)

 

Till detta gjorde jag en underbar svampsås med skogschampinjoner, trattkantareller och svart trumpetsvamp.

IMG_1101Svampsås:

sky från rostbiffen

Ca 15 små skogschampinjoner (dela i halvor)

2 nävar torkad svamp.

ca 2 dl grädde

1 äggula

2 tsk dijon

en skvätt viltfond

salt, peppar, timjan

smör att steka i

 

IMG_1102                                                                                                                                   (Fick trattkantarell och svart trumpetsvamp av en underbar kollega – TACK PERNILLA!)

Fräs på champinjonerna och den torkade svampen i smör. Häll på grädde och låt puttra nån minut. Krydda med salt, peppar, timjan och dijon. Tillsätt lite viltfond, sky från rostbiffen samt en äggula. Vispa ihop och låt koka ihop någon minut. Enkelt och svindlande gott!

print
blomkål
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Fröknäcke med ost
nästa inlägg
Falsk Potatissallad

Du kanske också gillar

Microtoast

2021-01-30

Torskbiffar med dillmajonnäs

2015-07-08

Rödbetssallad

2016-11-29

Veckomeny nr 11

2019-05-01

Tacogratäng

2015-07-26

Champcici i wrap (vego)

2016-09-08

Ostpizza i folieform

2016-11-01
Tjockkocken julskinka

Griljerad Julskinka

2015-12-20

Brödiga Vallmorutor

2019-07-16

Varm sötpotatissallad med fetaost och grönkålspesto

2018-01-10

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo