Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Friterad kycklingfilé med vitlöksås

av Jessica 2015-07-21

IMG_20150721_193057

Nej då, jag har inte slagit mig i huvudet – det GÅR att äta friterat även som LCHFare. Kanske inget jag skulle göra varje dag men idag var en sån där dag då man ville ha nåt speciellt till middag. Det var första gången vi friterade hemma – så vi kanske inte hade de mest optimala verktygen, men det gick bra ändå. Jag fick hem ett smakprov av Lchfklubbens nya fläskchips – dom fick bli grunden till själva ”frityrsmeten” vilket passade superbt.

 

IMG_20150721_185140

till ca 12 bitar (3 st filéer på totalt 500 g) Blanda först i ordning själva paneringen till kycklingen:

– 100 g fläskchips/fläsksvålar

– 50 g riven parmesan

– 2 tsk lökpulver

– 2 tsk vitlökspulver

– salt och peppar

(vill ni ha fler kryddor så ta det ni gillar – bara fantasin sätter gränserna)

 

Gör såhär:

Lägg alla ingredienser till paneringen i matberedare och kör någon minut tills ni får en fin blandning. Vispa två ägg i en djup tallrik. Ta nu bitarna av kyckling och rulla försiktigt i fläsksvålpaneringen, doppa försiktigt i ägg och rulla i panering igen tills det täcker utsidan av kycklingen så gott som möjligt. Hetta upp olja i en hög panna eller gryta (vi tog en mindre kastrull och fick sedan byta mot en större). Använd någon typ av termometer för att få rätt temperatur. Vi använde ca 500 ml rapsolja och 200g talg som fick smälta ihop – det får bra att bara ta olja också. Gå ej ifrån spisen utan ha allt under uppsikt. När oljan når 180 grader är det dags att börja fritera.

OBS! var försiktiga, het olja kan stänka på er så håll lite avstånd och ha ett lock till hands om det i värsta fall skulle komma lågor – vad ni än gör så häll inte vatten på lågorna isåfall. Kom dock ihåg att det ska krävas mycket för att det ska gå så illa, vi hade inga missöden direkt utan bara man håller koll så går det bra. Det är inte så avancerat som det låter. Se till att ha en hålslev eller liknande tillgängligt så ni smidigt kan fiskka upp kycklingen från oljan. Vi använde en gammal pastaslev i metall.

Lägg ner kycklingen försiktigt i oljan och sätt en timer på 9-10 min. Glöm inte vända på kycklingbitarna lite. Ta först upp en (den största och skär ett snitt i för att dubbelkolla att den är klar.) Sleva försiktigt upp resten av kycklingen och lägg på en tallrik med hushållspapper för att svalna lite.

 

 

received_10153449231477902

 

received_10153449230197902

 

received_10153449230307902

 

IMG_20150721_191923

Servera gärna med tex lite sallad och min goda vitlökssås.

IMG_20150721_193045

print

fågelfriteradfriterad kycklingkycklingkycklingfilépaneringRöror/Såservitlökssås
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Grillskiva, persilje/vitlökssmör och smörstekt svamp
nästa inlägg
Ostfylld & Baconlindad Kyckling med örtsmör

Du kanske också gillar

LCHF Sesambagels

2020-02-23

Länge Leve Blomkålen – Alla mina favoriter!

2016-11-07

Vegansk chokladmousse (paleo)

2017-06-04

Räktacos i ostkorgar

2016-04-08

Lammstek, kryddsmör och polkabetssallad

2015-04-14

Lövbiffswok

2016-02-03

Enkel Laxröra

2015-06-21

Snabbt middagstips; Köttfärspanna

2017-09-12

10 värmande hösträtter!

2016-09-23

Tonfiskcurry – perfekt vardagsmat

2018-03-20

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo