Ostfylld & Baconlindad Kyckling med örtsmör

by Jessica

IMG_20150722_132305

Gårdagens simpla lunch (men supergoda) passar perfekt om man vill äta något mättande och strikt. Enklare än såhär blir det nästan inte.

Örtsmöret är samma som jag gjorde här: https://www.tjockkocken.se/grillskiva-persiljevitlokssmor-och-smorstekt-svamp/

 

Till 2 portioner:

2 kycklingfiléer

1 paket bacon (140 g)

ca 1,5 dl riven ost (ta gärna någon smakrik ost eller mozzarella)

salt, peppar, vitlökspulver, paprikapulver (eller valfria kryddor)

IMG_20150721_192706

Sätt ugnen på 200g. Skär ett djupt snitt mitt på kycklingfiléerna . Krydda insida och utsidan. Fyll filéerna med hälften av osten i varje filé. Linda försiktigt baconet runt den, blir drygt 4 skivor per kycklingfilé. Lägg i en ugnsform och kör ca 20 min på 200g. Kör sedan ett par extra min på grilläge och högre temperatur för att få mer yta.

IMG_20150721_195444

Servera kycklingen med örtsmöret och lite grönsaker, alternativt gör en sås på majonäs med lite örter.

IMG_20150722_131102

 

print

You may also like

1 comment

9 Baconfavoriter | Tjockkocken 2016-01-29 - 17:11

[…] 5. Aldrig mera torra kycklingfiléer. fyll dom med kryddor och en smakrik ost och vira in i fantastiskt bacon: https://www.tjockkocken.se/ostfylld-baconlindad-kyckling-med-ortsmor/ […]

Reply

Leave a Comment