Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
FrukostRecept

Fröbullar – perfekt till frukost

av Jessica 2016-05-12

 

Dagens frukost består av dessa fina små fröbullar. Dom må vara små men mättar bra och magen mår bra av lite frön, iallafall min.

Dessa är väldigt enkla att göra och ger känslan av ett grövre bröd med bra tuggmotstånd.

IMG_20160511_211948

Fröbullar 3-4 st (vill ni ha fler så dubbla receptet)

50 g sesamfrön – gärna både svarta och vita (ca 1 dl)
20 g hela eller krossade linfrön (ca 2 msk)
20 g chiafrön (ca 2 msk)
20 g riven parmesan (ca 2 msk)
20 g grovhackad paranöt eller mandel – om ni vill ha nötfritt, byt mot solrosfrön eller mer pumpafrön. (ca 2 msk)
20 g pumpafrön (ca 2 msk)
1,5 tsk fiberhusk
3 msk rapsolja
3 msk hett vatten
1 ägg
Ev en nypa flingsalt

Rör ihop alla torra ingredienser. Blanda ner ägg, ost, rapsolja och vatten. Blanda smeten ordentligt och låt stå ca 5-10 min. Blir smeten för torr/ej blir formbar så blanda i lite extra hett vatten. Det ska gå och rulla små bollar, lägg på en plåt och platta till dom lite. Av smeten blir det 3-4 st beroende på hur stora ni gör dom.

IMG_20160508_215547

In med plåten i ugnen på ett av de lägre hyllplanen. Kör på 150 grader i 45 minuter. Vänd på fröbullarna efter halva tiden. Låt sedan svalna på ett galler innan ni delar dom och äter med gott pålägg. Jag förvarar dom i en matlåda i kylskåp, men går säkert i rumstemperatur också i en försluten låda.

IMG_20160512_094310

 

 

print
brödfröbrödfröbullarfrukost
9 kommentarer
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Salsiccia, smörstekt kål & gurkmajonnäs
nästa inlägg
Zucchininudlar med gräddig Salsicciasås

Du kanske också gillar

Ugnsbakade rödbetor med chevre, valnötter och bacon

2016-01-25
LCHF minipizza

Croque monsieur på LCHF-vis

2015-01-06

Vegetarisk Blomkål och linsgryta

2018-01-22

Baconkycklinggryta – Snabbt middagstips

2015-04-23

Tjockkockens fluffiga Chokladkaka

2015-12-21

Grillskiva, persilje/vitlökssmör och smörstekt svamp

2015-07-20

Mandelpanerad fisk med remouladsås

2016-11-22

Falukorvsgryta med dill

2016-12-14

Dagens frukosttips: Paprikabåtar

2016-11-16

Länge Leve Blomkålen – Alla mina favoriter!

2016-11-07

9 kommentarer

Kajsa 2017-07-23 at 19:14

Ser jättegoda ut! Funkar de att frysa in?

Svara
Jessica 2017-07-23 at 21:07

Aldrig provat frysa dom. Om det ej står i receptet så har jag ej privat och kan inte uttala mig om det. Du får prova 🙂

Svara
AnnnaJo 2016-09-29 at 22:12

Sjukt goda!!

Svara
Gunilla Eriksson 2016-07-13 at 19:54

Godaste lchf bröd jag ätit ?? tusen tack för gott recept

Svara
Ulrika 2016-07-13 at 15:24

Ser jättegoda ut! Hur mycket ost?

Svara
Jessica 2016-07-13 at 15:28

Det står i receptet. 20 g parmesan, dvs ca 2 matskedar.

Svara
Sara 2016-05-13 at 12:44

Gjorde såna igår! Blev jättegoda!

Svara
Anette 2016-05-15 at 20:48

Ser jättegoda ut!
Vet du hur många kolhydrater en bulle innehåller?

Svara
Jessica 2016-05-15 at 20:55

Räkna ut kolhydratsinnehåll på http://www.kostbevakningen.se – där lägger du in alla ingredienser och sen får du dela det på hur många bullar du gör av smeten 🙂

Svara

Lämna ett svar till AnnnaJo Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo