Minicrepes med pancetta & svampfylling

by Jessica

Detta blev dagens otroligt mättande brunch, men skulle passa bra som matlåda till jobbet eller en smarrig vardagsmiddag.

Jag använde mina minipannkakor i detta recept men uteslöt vaniljpulver från receptet. Pannkakorna går att göra i förväg och förvara i kylskåp några dagar alternativt ha redo i frysen och tina upp innan du ska göra crepes.

img_20161106_113135

 Minicreps 8 St, ca 2 portioner: 

1 sats minipannkakor (uteslut vaniljpulver)

100 g champinjoner

Ca 150g pancetta (alt bacon/rökt skinka)*

1 schalottenlök

Ca 1-1,5 dl grädde

2 msk Philadelphia (kan uteslutas men öka mängden grädde något)

Salt, svartpeppar

Smör till stekning

Ca 100-150 g smakrik riven ost

*För vegetarisk alternativ, uteslut pancetta och tillsätt tärnad aubergine tex.

Gör såhär: 

Tärna champinjoner, pancetta och schalottenlök. Bryn dessa tre i smör några min så svampen fått färg, löken blir genomskinlig och pancettan börjat bli knaprig.

Ta ut lite av den stekta blandningen och ställ i en skål på sidan om, detta är gott att strössla över crepsen. Slå på grädde och Philadelphia i pannan. Blanda runt och låt puttra tills grädden reducerat och såsen börjat bli tjock och krämig. Ta av pannan från plattan och blanda ner hälften av den rivna osten. Blanda runt tills osten smält och smaka av med salt och peppar.

Lägg 1-1,5 msk av pancettafyllningen i varje minipannkaka. vik ihop dom försiktigt och lägg med öppningen nedåt i en smord ugnsform (se bild nedan.). Toppa med pancettaströsslet och resen av rivna osten. Kör i ugn 10-15 min på 200g tills osten fått knaprig och fin yta. Servera med lite lätt sallad.

img_20161106_110002

img_20161106_110723

img_20161106_111042

LCHF crepes

img_20161106_113212

img_20161106_113501

print

You may also like

Leave a Comment