Stekt falukorv & stuvad blomkål

by Jessica

Här har ni husman som heter duga. Ingen finmat men oj oj oj så gott. Som jag skrivit förr så älskar jag just falukorv men det finns många skräpvarianter. Har sett skräckexempel med 40% kötthalt och en innehållsförteckning längre än man orkar läsa. Välj för sjutton en bra variant, hög kötthalt, låg i kolhydrater och så få ingredienser som möjligt. Om det smakar skillnad? OH JA! Idag åt vi den klart godaste falukorv jag ätit i hela mitt liv. Den kom från Gårdssällskapet och innehåller 0(!!!) Kolhydrater, gjord på ekologiskt närproducerat kött och innehåller inget onödigt skräp (gluten/ägg/mjölkfri). För er som ej bor i Stockholm och inte har möjlighet att beställa eko-kött från Gårdssällskapet så kolla om ni hittar lokala producenter där ni bor om ni hittar några bättre varianter. Köper ni i butik så läs på förpackningen och ta den som verkar bäst. Alltid värt att kolla lite extra.

Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stekt fläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvade blomkålen.

img_20161105_174833

Stuvad blomkål, ca 4 portioner: 

1 normalstort blomkålshuvud (ca 7-800g)

Ca 2,5 dl grädde

2 msk Philadelphia

1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas, smaksätt med tex pepparot eller dill i stället)

Salt, svart och vitpeppar

Smör till stekning

 

Gör såhär: 

Dela blomkålen i buketter. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Bryn blomkålen några minuter så den får lite färg men inte blir genomstekt. Slå på 1,5 dl och klicka i en msk Philadelphia. Låt koka upp och lät grädden reducera något, slå på resterande grädden, ev en till msn Philadelphia och senap eller annan smaksättning – ska du ha färsk dill i tex så avvakta tills strax innan servering. Smaka av med salt, svart och vitpeppar och låt puttra ihop i ca 10-15 min så blomkålen är genomkokt och stavningen blivit krämig. Toppa ev med lite persilja vid servering (eller dill om du tex serverar med lax).

Korven skivade jag bara och brynde i smör tills den var genomstekt och fått krispig yta. Svårare än så behöver det inte vara!

img_20161105_175501

img_20161105_181127

img_20161105_181547

print

You may also like

Leave a Comment