Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Stekt falukorv & stuvad blomkål

av Jessica 2016-11-05

Här har ni husman som heter duga. Ingen finmat men oj oj oj så gott. Som jag skrivit förr så älskar jag just falukorv men det finns många skräpvarianter. Har sett skräckexempel med 40% kötthalt och en innehållsförteckning längre än man orkar läsa. Välj för sjutton en bra variant, hög kötthalt, låg i kolhydrater och så få ingredienser som möjligt. Om det smakar skillnad? OH JA! Idag åt vi den klart godaste falukorv jag ätit i hela mitt liv. Den kom från Gårdssällskapet och innehåller 0(!!!) Kolhydrater, gjord på ekologiskt närproducerat kött och innehåller inget onödigt skräp (gluten/ägg/mjölkfri). För er som ej bor i Stockholm och inte har möjlighet att beställa eko-kött från Gårdssällskapet så kolla om ni hittar lokala producenter där ni bor om ni hittar några bättre varianter. Köper ni i butik så läs på förpackningen och ta den som verkar bäst. Alltid värt att kolla lite extra.

Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stekt fläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvade blomkålen.

img_20161105_174833

Stuvad blomkål, ca 4 portioner: 

1 normalstort blomkålshuvud (ca 7-800g)

Ca 2,5 dl grädde

2 msk Philadelphia

1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas, smaksätt med tex pepparot eller dill i stället)

Salt, svart och vitpeppar

Smör till stekning

 

Gör såhär: 

Dela blomkålen i buketter. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Bryn blomkålen några minuter så den får lite färg men inte blir genomstekt. Slå på 1,5 dl och klicka i en msk Philadelphia. Låt koka upp och lät grädden reducera något, slå på resterande grädden, ev en till msn Philadelphia och senap eller annan smaksättning – ska du ha färsk dill i tex så avvakta tills strax innan servering. Smaka av med salt, svart och vitpeppar och låt puttra ihop i ca 10-15 min så blomkålen är genomkokt och stavningen blivit krämig. Toppa ev med lite persilja vid servering (eller dill om du tex serverar med lax).

Korven skivade jag bara och brynde i smör tills den var genomstekt och fått krispig yta. Svårare än så behöver det inte vara!

img_20161105_175501

img_20161105_181127

img_20161105_181547

print
blomkålfalukorvhusmanStuvad blomkåltillbehör
0 kommentarer
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Saftiga älgköttbullar med kantarellsås
nästa inlägg
Minicrepes med pancetta & svampfylling

Du kanske också gillar

10 värmande hösträtter!

2016-09-23

Kantarellpanna & Blomkålsmos

2016-08-18

Citronsmörsås

2014-11-21

Örtbakad Fetaost i tomatröra

2019-01-31

Panerad ostfylld kassler med ädelostsås

2017-10-02

Blomkålsgratäng ala ”Mac & Cheese”

2015-08-16

Kycklingburgare med halloumipommes

2014-12-09

Baconkycklinggryta – Snabbt middagstips

2015-04-23

Tjockkockens chokladbräck med hasselnötter

2016-12-16

Halloumipytt

2016-04-04

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo