Halloumiburgare (vego)

by Jessica

 

Idag fick jag för mig att laga vegetariskt, grymma lakto-ovo vegoburgare. Vi kallar dom halloumiburgare så blir det lättare. Jag äter inte vegetariskt speciellt ofta, mest för jag har dålig fantasti när det gäller vegetariska recept. Förhoppningsvis kan jag experimentera lite med med detta! Du hittar dock många vegetariska och trevliga tillbehör till rätter om ni kikar HÄR.

Detta var första gången jag gjorde dessa burgare, så jag kanske trixar lite med receptet längre fram men det blev ett bra första försök!

Receptet blev 4 st och beroende på vad ni har för tillbehör så räkna med 1-2 burgare per person.

IMG_20160809_190656

Experimenterade lite med storleken, gör man dom mindre är dom lättare att vända, men gick bra ändå så länge man är lite försiktig.

Ingredienser Halloumiburgare 4 St: 

200 g halloumi (1 förpackning)

1 liten morot, ca 60 g (Kan uteslutas, ta mer zucchini isåfall)

Ca 1,5 dl riven zucchini

1 ägg

1 vitlöksklyfta

Salt, peppar

 

Gör såhär: 

Riv morot, zucchini och halloumi grovt på ett rivjärn. Pressa ut så mycket vätska som du bara kan. Blanda i ett ägg, vitlök, salt och peppar efter smak. Blanda runt smeten och forma burgare. Tycker ni att smeten är alldeles för lös så kan man tillsätta nån tesked fiberhusk eller pofiber, men jag tyckte inte det behövdes.  Stek i smör eller kokosolja ca 5 min på ena sidan så man får lite krispig yta och vänd burgarna försiktigt, stek ytterligare några minuter.

Servera burgarna med tex salladsblad, tomat, rödlök, majonnäs (recept hur jag gör egen längre ner) med lite vitlök och smörstekta vaxbönor.

 

Majonnäs med stavmixer

1 helt ägg (behöver ej vara rumstemp)

ca 2-2,5 dl neutral rapsolja av bra kvalitet

1 tsk citronsaft

1 tsk dijonsenap

salt, peppar

 

Gör såhär:

Häll alla ingredienser utom salt och peppar i en glasburk eller högre mixerskål. Kör med stavmixer tills du får en krämig och härlig majonnäs, det tar för mig allt från 10-30 sekunder. Smaka av med salt och peppar. Till dessa burgare slängde jag även ner två vitlöksklyftor i majonnäsen som smaksättning, men här kan man ju välja fritt vad man vill smaksätta med.  Knepet med stavmixer har jag lärt mig av grymma Lesscarbs – hennes fix och trix funkar alltid! Blir det majonnäs över så förvara i en glasburk i kylskåp, borde hålla drygt en vecka.

 

IMG_20160809_191646

print

You may also like

Leave a Comment