Halloumikebab !!!

by Jessica

Hej allihopa!

Nu ligger jag lite efter med receptskrivandet, har nämligen tre nya recept att lägga upp, men inte riktigt haft tiden. Tänker iallafall att det är positivt att matlagningslusten är tillbaka. Nu när våren äntligen är här och ljuset är tillbaka så kommer det bara bli kul att laga och fota mat igen!

Iallafall, tänkte lägga upp ett tokenkelt recept – nämligen Halloumikebab. Bästa förklaringen av vad det är iallafall, så himla gott och perfekt om man vill köra lite vegetariskt (för dom som tillåter mejeri)

Jag har sedan tidigare flera halloumirecept på bloggen, älskar halloumi!

Halloumikebab, 2 portioner

1 förpackning halloumi, 200 g

1 msk rapsolja

1 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk oregano

0,5 tsk vitlökspulver

svartpeppar efter smak, skippa salt då halloumin är salt.

Gör såhär: 

Öppna halloumi förpackningen och lägg osten på lite hushållspapper, lägg papper ovanpå och pressa ut så mycket vätska du kan.

Strimla halloumin i tunna bitar, se bild nedan . Blanda kryddorna med oljan. höll över halloumin i en skål och blanda runt så allt blir kryddat.

Hetta upp en stekpanna och stek hälften på ganska hög värme, låt det stekas ett par minuter så halloumin blir lite krispig och får färg, blanda runt och stek någon minut till så halloumin är genomstekt. Lägg åt sidan.

Stekt sedan omgång av osten. Har man för mycket i pannan samtidigt kan det vara svårt att få rätt yta, därför smidigt att dela upp det.

Jag serverade i salladsblad med lite strimlad rödkål, rödlök, tomat, avokado och hemmagjord aioli smaksatt med lite het sirachasås.

Recept på enkel aioli hittar ni här: Supersnabb Aioli

print

You may also like

Leave a Comment