Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Panerad halloumi (fuskpinnar), kålrotsmos och remouladsås

av Jessica 2019-04-16

Hej allihop!

Här kommer gårdagens middag – som blev tokuppskattad av dottern på 1,5. Hon älskar verkligen halloumi lika mycket som jag. Jag testade att göra panerad halloumi – kallar dom fuskpinnar (istället för fiskpinnar).

Dessa är superlätta att göra och blev verkligen en hit, kommer göra dom snart igen. Är ni flera så dubbla bara receptet.

Ingredienser, ca 2 portioner: 

200 g halloumi (1 förpackning,blir ca 6 pinnar)

Ca 0,75 dl mandelmjöl**

Ca 0,75 dl pofiber

Ca 1,5 dl  riven parmesan

ev Salt (halloumin är redan salt så kan skippas), citronpeppar och ev torkad dill

1 ägg

Smör/olja till stekning

*För nötfri panering, ta bort mandelmjölet och öka mängden parmesan/pofiber alt tillsätt lite kokosmjöl.

Gör såhär: 

Skiva halloumin i ca 6 skivor (ca 1 cm tjocka), badda av så mycket vatten som möjligt med hushållspapper. Ta fram två skålar. I den ena, vispa upp ägget. I skål nr 2, blanda mandelmjöl, pofiber, parmesan och kryddor till en fin blandning. Doppa halloumin i ägg och sen i paneringen så att den täcker. Stek ca 3-4 min på varje sida (på medeltemp)) i rikligt med smör eller olja så dom får fin färg. Vänd halloumin försiktigt så att inte paneringen lossnar.

Jag serverade med mitt goda KÅLROTSMOS – Ni kan annars testa Blomkålsmos eller Brysselkålsmos.

Som sås denna gång fick de bli remouladsås men även en god dillsås skulle passa kanon.

Pressa gärna lite citron över fuskpinnarna vid servering!

Hoppas ni testar detta, glöm inte kommentera om ni testat recepten. Det uppskattas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print

fuskpinnarhalloumipanerad halloumivegetariskt
2 kommentarer
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Halloumikebab !!!
nästa inlägg
Veckomeny nr 11

Du kanske också gillar

Enkel blåbärspaj i portionsform

2016-08-14

Auberginepommes

2015-01-04

Vegetarisk Stroganoff med aubergine & portobello.

2020-03-02

Dagens tips: Baconlindad Halloumi

2016-03-05

Ljuvlig Kålrotsgratäng

2017-09-11

Rostbiff, Svampsås och ugnsrostad blomkål med vitlök.

2014-12-07

Grillad Fläskytterfilé & Paprika med tomatsalsa och lime-vitlöksmajonäs

2015-05-07

Baconlindad viltfärslimpa med svamp och ostfyllning

2020-04-13

Parmesangratinerad rödspätta i basilikasås

2016-08-24

Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

2018-01-11

2 kommentarer

Yvonne Steen 2019-05-18 at 21:15

Måste testa, ser jättegott ut /Yvonne

Svara
Anonym 2019-04-16 at 14:40

Ska testa fuskpinnarna älskar haloumi och läckert namn!

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo