Panerad halloumi (fuskpinnar), kålrotsmos och remouladsås

by Jessica

Hej allihop!

Här kommer gårdagens middag – som blev tokuppskattad av dottern på 1,5. Hon älskar verkligen halloumi lika mycket som jag. Jag testade att göra panerad halloumi – kallar dom fuskpinnar (istället för fiskpinnar).

Dessa är superlätta att göra och blev verkligen en hit, kommer göra dom snart igen. Är ni flera så dubbla bara receptet.

Ingredienser, ca 2 portioner: 

200 g halloumi (1 förpackning,blir ca 6 pinnar)

Ca 0,75 dl mandelmjöl**

Ca 0,75 dl pofiber

Ca 1,5 dl  riven parmesan

ev Salt (halloumin är redan salt så kan skippas), citronpeppar och ev torkad dill

1 ägg

Smör/olja till stekning

*För nötfri panering, ta bort mandelmjölet och öka mängden parmesan/pofiber alt tillsätt lite kokosmjöl.

Gör såhär: 

Skiva halloumin i ca 6 skivor (ca 1 cm tjocka), badda av så mycket vatten som möjligt med hushållspapper. Ta fram två skålar. I den ena, vispa upp ägget. I skål nr 2, blanda mandelmjöl, pofiber, parmesan och kryddor till en fin blandning. Doppa halloumin i ägg och sen i paneringen så att den täcker. Stek ca 3-4 min på varje sida (på medeltemp)) i rikligt med smör eller olja så dom får fin färg. Vänd halloumin försiktigt så att inte paneringen lossnar.

Jag serverade med mitt goda KÅLROTSMOS – Ni kan annars testa Blomkålsmos eller Brysselkålsmos.

Som sås denna gång fick de bli remouladsås men även en god dillsås skulle passa kanon.

Pressa gärna lite citron över fuskpinnarna vid servering!

Hoppas ni testar detta, glöm inte kommentera om ni testat recepten. Det uppskattas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print

You may also like

2 comments

Yvonne Steen 2019-05-18 - 21:15

Måste testa, ser jättegott ut /Yvonne

Reply
Anonym 2019-04-16 - 14:40

Ska testa fuskpinnarna älskar haloumi och läckert namn!

Reply

Leave a Comment