Hjortskavspytt

by Jessica

image

 

Gillar du pyttipanna men vill äta en nyttigare och tusen gånger godare variant, då ska du prova min skav-pytt. Igår gjorde jag den med Hjortskav då det var vad vi hade hemma, men kan med fördel göras med Vildsvin, Älg eller Renskav som är lite mer smakrikt.

Du behöver till ca 4 portioner:

1 paket fryst skav
1 paket skivat bacon
1 mellanstor zucchini
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
ca 10 normalstora färska champinjoner
2 tsk dijonsenap
ca 1,5 dl grädde
Salt, peppar, timjan, dragon, persilja, paprikapulver
en skvätt viltfond
Smör att steka i

Blanda först grädden i en bunke med senap, viltfond, salt peppar, persilja, timjan, lite paprikapulver och en nypa dragon. Smaka av.

Hacka grönsakerna och svampen och fräs i smör. Stek samtidigt skaven tillsammans med bacon som du skurit i bitar. Salta och peppra lite. Ställ åt sidan.

Häll grädden över grönsakerna och rör runt, låt puttra några minuter på mellanvärme. Tillsätt sedan skav och bacon i pytten. rör runt ordentligt och strö över lite extra persilja.

Servera gärna med en rå äggula om du gillar det.

print

You may also like

1 comment

Fler Middagstips – Veckomatsedel! | Tjockkocken 2015-03-23 - 15:01

[…] Tisdag: Hjortskavspytt […]

Reply

Lämna ett svar till Fler Middagstips – Veckomatsedel! | Tjockkocken Cancel Reply