Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Kolja i ugn med wasabi och limesås samt smörstekt fänkål och blomkål

av Jessica 2018-06-19

Dagens enkla, fräscha och fantastiskt goda middag fick bli detta. Hade kolja i frysen som jag äntligen fick chans att tillaga. Tillbehören fick bli lite vad köket har att erbjuda. Brukar bli bäst när man får använda det som finns hemma.

Detta är gjort på 20 min! Använder du fryst fisk behöver du tina den dock, men det går fort. Brukar tina i kallt vatten (dvs hela förpackningen).

Kolja i ugn, ca 4 port

4 portionsbitar – ca 400 g, färsk eller tinad kolja (det går bra med annan vit fisk också, tex torsk)

Salt, peppar

En skvätt soja

Saften från 1/2 lime

Gör såhär

Badda av fisken med lite hushållspapper och lägg i en form, salta och peppra. Blanda lite soya och limesaft och pensla på fisken. Jag delade även ca 10-15 körsbärstomater och slängde i formen. In i ugnen med fisken på 175 g, ca 12-15 min. Den ska vara vit i mitten och dela sig lätt är man känner med en gaffel. Har du termometer så ta ut fisken vid ca 55-56 grader.

Medans fisken är i ugnen så fixar du tillbehören.

Wasabi & limesås, ca 4 port

Ca 2 dl grekisk yoghurt*

Ca 2 dl creme Fraiche*

* Du kan ta enbart creme Fraiche eller bara yoghurt, jag blandade det jag hade hemma.

Salt, peppar

Saft från 1/2-1 lime + lite av limeskalet (välj eko)

Ca 1/2-1 msk wasabi på tub.

Gör såhär

Blanda creme Fraiche, yoghurt och limesaft. Smaka av med wasabi, vill du ha sting så ta lite mer, vill du ha mildare så ta lite mindre. Smaksak helt enkelt! Wasabi på tub hittar du vid asiatiska hyllan i mataffären, men går även att ta pepparrot på tub. Smaka av såsen med salt och peppar och riv i lite limezest.

Förutom fisken och sås så hade jag smörstekt fänkål och blomkål ihop. Så himla gott!

Smörstekt Blomkål och fänkål

Ca 1/2 blomkålshuvud

1 fänkålsstånd

Smör / olja till stekning

Salt och peppar

Gör så här

Strimla fänkål och blomkål i mindre bitar. Spara lite av ”dillen” på fänkålen att dekorera med.

Klicka i smör och en skvätt rapsolja i pannan, i med fänkålen. Stek den ca 5 min så den börjar mjukna. Lägg i blomkålen och stek ca 5 min till. Salta och peppra. Fänkål en blir genomstekt och mild medan blomkålen får stekta men ändå har tuggmotstånd.

Till servering la jag upp fänkål och blomkål på ett fat, la på tomaterna och fisken. Toppade med lite fänkålsdill, sesamfrön, limeklyftor och svartpeppar. Sen självklart såsen. Tokgott och fräscht!

print

blomkålfänkålfiskKoljaRöror/SåserWasabi
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
LCHF Jordgubbstårta – perfekt till Midsommar
nästa inlägg
LCHF Smörrebröd

Du kanske också gillar

Laxsushi

2014-11-20

Mejerifri kycklingkorvstroganoff

2016-10-31

Kycklingköttbullar med Kålrotsmos

2017-09-26

Tjockkockens Shepard’s Pie

2016-06-06

Saftiga färsbiffar med ajvarsås

2019-03-20

Enkel krämig Kesoröra

2016-06-11

Veckomeny 3

2015-06-08

Frukosttips: Saffranskesella

2014-12-14

Vegetarisk och glutenfri linslasagne

2018-10-07

Mejerifria Blomkålswraps med Halloumifärs (Vego)

2016-08-21

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo