Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

LCHF Smörrebröd

av Jessica 2018-08-09

Någon mer än jag som ÄLSKAR smörrebröd? Har länge funderat på att göra det hemma och på midsommar slog jag till. Perfekt bjudmat när man är många.

Räkna med 3-4 st per person, gör man buffé med fler saker så kanske det räcker med 2 st. Bröden i sig är mättande och sen ska man gärna ha mycket topping på. Snåla inte med pålägg!

Man kan ju vara kreativ här finns massor av olika toppingar man kan ha. Jag visar de 4 jag valde sen får ni lite länkar till fler förslag. Vad gillar ni bäst för Smörrebröd?

 

Gör brödet först, min populära Kesofrölimpa (länk)

Limpan är lätt att göra, LCHF vänlig såklart men även nötfri. Det blir ca 20 skivor av limpan, skivorna är rätt små, men som sagt väldigt mättande och när det gäller smörrebröd så är det pålägget som räknas!

Jag toppade alla brödskivorna med bregott och ett litet salladsblad innan jag la på resterande topping.

Mina toppingar var följande:

  • Varmrökt lax med wasabimajonnäs, skivad avokado, svarta och vita sesamfrön
  • Rostbiff med remouladsås, cornichons och lite rostad lök (rostad lök är inte lchf, använder extremt lite som dekoration men kan bytas mot tex syltlök eller finhackad färsk rödlök)
  • Handskalade räkor, skagenröra och dill
  • Matjessill, hackat ägg, kokt potatis, gräddfil och gräslök EJ LCHF (maken och svärföräldrarna ville ha dessa. se andra förslag nedan på fler LCHF toppingar, skriver ändå med den eftersom den finns med på bilderna)

Gör en egen sats majonnäs, jag använde majjo till alla röror. Man kan givetvis använda köpt majonnäs men finns inget som slår en egengjord!

Majonnäs med stavmixer

1 helt ägg (behöver ej vara rumstemp)

ca 2-2,5 dl neutral rapsolja

Ca 1 tsk citronsaft alt vitvinsvinäger (eller lite av båda)

1 tsk dijonsenap

salt, peppar

Gör såhär:

Häll alla ingredienser utom salt och peppar i en glasburk eller högre mixerskål. Kör med stavmixer tills du får en krämig och härlig majonnäs, det tar för mig allt från 10-30 sekunder. Smaka av med salt och peppar.

Wasabimajonnäs

Blanda enbart mågra matskedar majonnäs med wasabi på tub (finns i alla matbutiker, ofta vid asiatiska hyllan). Har man ingen wasabi så kan man köra pepparot på tub. Ta lite i taget och smaka av, olika wasabis är olika starka så börja med en liten klick bara och öka beroende på hur het du vill ha majonnäsen.

Skagenröra

Hacka en näve färska skalade räkor (kan köra hela också), finhacka lite rödlök, blanda med några msk majonnäs, lite pressad citron och lite färsk dill. Sen salt och peppar. Vill man så kan man toppa dessa smörrebröd med lite gräslök eller rom.

Remouladsås

Några finhackade cornichoner/en ättiksgurka – lägg gärna på lite hushållspapper så extra vätska rinner av. Blanda gurkan med finhackad rödlök, några msk majjonnäs, salt, peppar, en nypa curry och ev en nypa gurkmeja för intensivare gul färg.

 

Förslag på fler toppingar, tryck på förslagen för att komma till recept:

Rökt lax och krämig äggsallad

Hemmagjorda köttbullar och rödbetssallad

Skivad kyckling/kalkon/mozzarella, semitorkade tomater och lite pesto

Kyckling och baconröra

Laxröra

Schnitzel med citronsmör och friterad kapris

Sparris, pocherat ägg och hollandaisesås

Skinkröra

Kom gärna med förslag till fler toppingar!

nfd

print

buffefestMidsommarsmörrebröd
1 kommentar
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Kolja i ugn med wasabi och limesås samt smörstekt fänkål och blomkål
nästa inlägg
Fredagsmys; Burgare och ”pommes” LCHF-style

Du kanske också gillar

Oxkind och portobello-risotto med tryffel

2015-01-19

Tjockkockens grillsallad

2018-06-07

Fläskwok med umami

2016-06-20

Dagens tips: Baconlindad Halloumi

2016-03-05

Krämig Pastasallad med tonfisk (glutenfri kikärtspasta + mejerifri)

2018-05-03

Rödbetssallad

2016-11-29

Tacogratäng

2015-07-26

Hjortfärsjärpar, krämig tzatsiki och varm blomkålssallad

2016-04-09

Kycklingfärslimpa (Paleo/mejerifri LCHF)

2017-11-06

Ugnsbakade rödbetor med chevre, valnötter och bacon

2016-01-25

1 kommentar

Christel 2018-08-13 at 16:13

Underbar blogg. Här kommer jag att botanisera mycket : )

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo