Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Kycklingfärslimpa (Paleo/mejerifri LCHF)

av Jessica 2017-11-06

Idag testade jag något nytt. När jag var liten älskade jag köttfärslimpa men av någon anledning har jag faktiskt aldrig gjort det själv! Idag var det dags – dock inte en klassisk köttfärslimpa utan istället gjord på kycklingfärs och lite annan kryddning.

Detta recept är mejerifritt och passar dom som drar ner på mejerier eller tex kör Paleo. Jag börjar nu mer dra ner på köttet och lutar mer åt kyckling samt vegetariskt. Jag äter dock fortfarande annat kött, men dragit ner på konsumtionen lite.

Detta var väldigt lätt att göra, ser fram emot att se vad maken tycker sen. En härlig grej med mammaledighet är att min matlagningslust kommit tillbaka och nu när Ella blivit 11 veckor har även energin kommit tillbaka. Brukar försöka laga något ordentligt till lunch. Oftast sover hon en stund runt lunch eller så sitter hon med i babysittern och tittar på när jag står i köket. Det funkar inte varje dag såklart, men man får passa på de dagar det går.

Nog om det, här kommer receptet!

Ingredienser Kycklingfärslimpa, ca 4 port:

7-800 g kycklingfärs

1 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

1 ägg

0,5 dl krämig kokosmjölk/kokosgrädde (använd dom i tetra som ej är så vattniga, tex Garants. Spara resten av kokosmjölken till såsen)

Ca 1 msk tamarisoya

0,5-1 tsk sambal olek (beroende på hur starkt du vill ha, jag använder en halv tsk)

Salt, peppar, gurkmeja och citrongräs (du kan byta till andra kryddor du tycker om)

Gör såhär:

I en skål, blanda ägg, kokosmjölk, soya och kryddor till en ”smet”, tänk på att kycklingfärs är neutralt och man kan behöva lite mer krydda än man tror. Riv eller finhacka lök och vitlök och blanda ner.

Lägg sedan i kycklingfärsen och blanda till en jämn smet.

Häll över smeten i en ugnsform, blöt händerna i kallt vatten och forma en avlång limpa. In i ugnen på 175 grader i ca 45-50 min. Glöm inte dubbelkolla att den är klar i mitten innan du serverar.

Låt kycklingfärslimpan stå och vila medan du gör såsen fort.

Mejerifri ”Gräddsås”

2,5-3 dl krämig kokosmjölk/kokosgrädde

1-2 matskedar av skyn från ugnsformen

En skvätt tamarisoya

Ev en skvätt Bon Kycklingfond

Salt, peppar

Gör såhär:

Slå i kokosmjölken i en kastrull/stekpanna. Låt koka upp och reducera något. Slå i fond, soya och lite av skyn från ugnsformen. Smaka av med salt och peppar. Vill ni neutralisera kokossmaken lite.mer så droppa i några droppar citronsaft! Låt såsen puttra några min så den blir lagom tjock.

Servera kycklingfärslimpan med såsen och lite goda grönsaker (stekta, kokta eller ugnsrostade) tex haricot verts, broccoli eller blomkål.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print
kycklingkycklingfärskycklingfärslimpamejerifrittpaleoRöror/Såser
2 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Friterad halloumi, tzatziki och grönkålssallad
nästa inlägg
Ugnsrostad kyckling och brysselkål med smöraioli

Du kanske också gillar

Kesofrutti / Keso ala malta

2016-05-31

Länge Leve Blomkålen – Alla mina favoriter!

2016-11-07

Knäckepizza

2015-11-08

Syrlig fisk och skaldjursås med bönpasta

2016-05-15
Tjockkocken julskinka

Griljerad Julskinka

2015-12-20

Picknick: Tonfisksallad med Rhode Islanddressing

2016-06-25

Flintastek med sötpotatissallad

2017-05-09

Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

2018-01-11

Kålrotsrösti / LCHF rösti

2017-12-07

Champcici i wrap (vego)

2016-09-08

2 kommentarer

Louise 2019-05-07 at 16:57

Testade idag detta recept, blev lite andra kryddor då jag missade att handla citrongräs. Men gud vad gott! Hela familjen gillade detta. Blir definitivt att göra fler gånger. ?
Tack för en super fin blogg med mycket inspiration! ❤

Svara
Camilla från gravid 17 åring till 33 år och 10 barnsmamma 2017-11-06 at 16:53

Ååhh jag älskar köttfärslimpa ,nu måste jag ju testa denna med kyklingfärs?
Får skriva en lista till imorgon hehe
Kram

Svara

Lämna ett svar till Louise Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo