Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

av Jessica 2019-02-11

Hej allihop!

Här kommer ett grymt nytt recept, detta blev gårdagens söndagsmiddag och dagens lunch på jobbet. Maken nästan jublade över hur gott detta var! Blev min variant av kyckling cordon bleu – nämligen fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost. Paneringen är givetvis LCHF-anpassad. Så himla gott!

Till detta serverade jag bara lite enkel grönsallad, ädelostsmör (se recept nedan) samt ugnsrostad broccoli. Broccolin har jag skivat tunt, lagt på ugnsplåt, på med lite olivolja, salt och peppar. In i ugnen på 200 g ca 15-20 min beroende på hur rostad du vill ha den. Gillar ni inte ädelost så kan jag tipsa om dessa kryddsmör istället: Beasmör eller Citronsmör med friterad kapris

Visst låter det gott? Ni bara måste testa detta! Om ni testar så glöm inte kommentera här, på min facebooksida Tjockkocken eller på Instagram @Tjockkocken.

Blir alltid glad att få feedback!

Iallafall, här kommer recepten.

Ädelostsmör, ca 4 port

140 g ädelost (tex Kvibille ädel)

ca 50-75 g smör

saft från 0,5 citron (ta mer eller mindre beroende smak)

Salt, peppar, timjan

0,5-1 tsk vitvinsvinäger (kan uteslutas men ger lite mer syra)

 

Låt smöret mjukna någon i rumstemp,smula i ädelosten och mosa ihop med en gaffel. Smaka av med kryddor, citron och ev vinäger. Ställ in i kylen till ni ska äta. Antingen kan ni lägga smöret i lite smörpapper och göra en rulle – så kan man skiva det enkelt, eller så använder man bara en sked och slevar upp som vi gjorde.

Fylld Kycklingschnitzel, Ingredienser :ca 4 port

4 kycklingfileer, ca 500 g totalt

4 skivor rökt kalkon (kan även bytas mot rökt skinka tex)

12-16 skivor ost (3-4 st per kycklingfilé). Jag hade vanlig herrgårdsost men tex prästost skulle funka bra också

2 msk dijonsenap eller valfri senap

salt, peppar samt torkad timjan och torkad dragon (kan bytas mot valfria örter, senap kan även byta mot någon färskost om man ej gillar senap)

Panering:

Ca 0,75 dl mandelmjöl**

Ca 0,75 dl pofiber

Ca 1,5 dl  riven parmesan

Salt, peppar, timjan efter smak

2 ägg

Smör/olja till stekning

**För nötfri panering, ta bort mandelmjölet och öka mängden parmesan/pofiber.

 

Gör såhär: 

Skär ett snitt i kycklingfiléerna så du kan vika ut dom som en fjäril. Lägg kycklingen på en skärbräda, täck med plastfolie och banka till den så den blir plattare med en köttklubba (har du ej det så funkar en kavel eller liknande).

Blanda senapen med örter, salt och peppar. Bred ett lager av senapröran i kycklingen, toppa med en skicka kalkon och 3-4 skivor ost per kycklingfilé.

Knäck äggen i en skål och vispa ihop dom fort med en gaffel. Blanda i ordning paneringen på en tallrik (mandelmjöl, pofiber, parmesan, och kryddor)

Vik ihop kycklingfiléerna och vänd försiktigt i ägg  och sen i paneringen så att den täcker båda sidor. Stek ca 3-4 minuter på varje sida i rikligt med smör så att kycklingen får fin färg. Vänd dom försiktigt så att inte paneringen lossnar.

Lägg sedan kycklingen i en ugnsform ugnen på 175 g ca 20 min – använd gärna stektermometer så kycklingen inte är inne för länge, filé kan ju bli torr. Ta ut kycklingen vid 70-71 grader (72 brukar man säga, men tempen går upp något efter man tagit ut den).

Hoppas det smakar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mde

 

 

 

print
kalkonkycklingkycklingschnitzelörtsmörschnitzel
4 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Örtbakad Fetaost i tomatröra
nästa inlägg
Veckomeny nr 10

Du kanske också gillar

Tacoinspiration till fredagsmyset!

2016-11-25

Grillskiva, persilje/vitlökssmör och smörstekt svamp

2015-07-20

LCHF Sesambagels

2020-02-23

Måndagsklassikern; Korvstroganoff

2015-08-24

Lax och Sparris-Pasta

2015-02-11

Hjortfransyska med timjansås

2016-04-20

Blomkålshummus

2018-03-19

Miniburgare / Sliders

2015-06-21

Saftig pannbiff i löksås, brysselkålsmos och smörstekta babychampinjoner.

2015-10-26

Vegetarisk Blomkål och linsgryta

2018-01-22

4 kommentarer

G 2019-11-20 at 17:31

låter gott

Svara
Catti 2019-03-13 at 16:42

Hej,

Låter fantastiskt gott och ska prövas omgående, tack!

Ville bara säga att jag läst om din viktresa och beundrar dig enormt för vad du uträttat. Jag vet precis hur okänsliga läkare kan vara när de träffar överviktiga patienter. Det är som om de tror att eftersom vi ätit oss till övervikten är det bara att äta mindre och motionera mer så går vi ner i vikt. De verkar helt okunniga om hur olika fett, protein och kolhydrater faktiskt påverkar blodsockernivåerna och därmed mättnadskänsla och förbränning.

Fantastiskt bra kämpat, Jessica!

Svara
sara 2019-03-02 at 15:24

Den här rätten var hur god som helst. Använde rökt skinka då det var det som fanns hemma, osten till paneringen fick bli riven Gouda plus att jag slängde i en nypa sesamfrön. Blomkålsris och din kryddsmörsbea med mycke rödlök, mycket lyckad middag? Tack för receptet!

Svara
Tobbe 2019-02-11 at 20:14

Låter jättegott alltihop! Jag brukar använda en stekpanna att banka med 🙂

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo