Lättlagad Kycklingpesto

by Jessica

 

Detta blev gårdagens middag, har denna rätt flera gånger men insåg att jag inte lagt upp receptet förr! Vi åt kycklingpeston med zucchininudlar men det är fantastiskt gott även med bönpasta för er som äter det. Bönpasta är väldigt liberalt, snarare lågkolhydratskost än LCHF men går bra för er som inte är strikta att äta nån gång ibland, en portion bönpasta innehåller ca 9 g kolhydrater/portion. Nåja, tillbaka till receptet.

IMG_20160710_194830

Ingredienser Kycklingpesto ca 4 port

Ca 600 g kycklinglårfile eller kycklingfilé

140 g tärnad pancetta (går bra med bacon)

Ca 200 g champinjoner

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

2 dl cremfraishe

1 burk pesto ca 200g*

Salt, peppar, smör till stekning

Ev extra pinjenötter och parmesan att toppa med

*Givetvis kan ni göra er egen pesto, då slipper man onödiga tillsatser och får exakt den smak man vill. Har gjort själv några gånger och det är egentligen bara att prova sig fram vilket recept man gillar bäst. Köper ni färdigt så välj en pesto med lägre kolhydratsinnehåll.

IMG_20160710_200545

Gör såhär:

Skär kycklingen i bitar och bryn tillsammans med vitlöken i smör tills den inte längre är rosa. Beroende på hur stora kycklingbitar ni gör så tar det 5-10 min. Salta och peppra. Medan kycklingen steks så kan ni tärna svampen och hacka löken – Använd inte samma skärbräda och kniv som till den råa kycklingen för att undvika bakterier.

Lägg över kycklingen på en tallrik och stek svamp, schalottenlök och pancetta tills svampen fått färg. Lägg i kycklingen i stekpannan igen, häll i peston och creme fraishe. Rör om försiktigt. Smaka av med salt och peppar och låt puttra ca 10 min. Klart!

IMG_20160710_202220

Servera med tex zucchininudlar – använd en veggietwister/spiromat (köksredskap för att göra grönsaksstrimlor. Har ni inget av detta går det bra med en potatisskalare eller osthyvel. Vi äter zucchininudlarna råa, men går bra att fräsa i lite olja/smör fort i en wok.

print

You may also like

Leave a Comment