Haricot verts puré & Lammracks

by Jessica

Dagens fantastiska middag blev Lammracks och haricot verts puré – att jag inte tänkt på det tidigare! Detta ska göras som tillbehör till både fisk, kyckling och annat kött. För dom som älskar ärtpuré – då är det hör en hit, dock mycket mindre kolhydrater. Dessutom otroligt enkelt att göra!

IMG_20160704_203804

Haricot verts puré, ca 2-3 portioner:

Ca 300 g haricot verts (jag hade frysta)

Ca 50 g smör i bitar

1 schalottenlök

Salt, peppar

Gör såhär:

Finhacka schalottenlök och stek mjuk i lite smör. ställ löken åt sidan. Koka haricot verten i vatten i 10-12 min, ha i en klick smör och salt. Häll av vattnet och ånga gärna av dom lite. Mixa med stavmixer eller matberedare tillsammans med smör, schalottenlöken och smaka av med salt och peppar.

IMG_20160704_204502

Gällande lammracksen så använde vi vår sous videmaskin för att tillaga dessa. Köttet vaakumpackas med salt, peppar, rosmarin och lite olja och tillagas i vatten, 1 h på 53 grader. Slutligen tas racksen ut och bryns fort i smör för att få lite yta. Blir magiskt mört!

För er som inte har en sousvide-maskin så har jag ett annat recept på lammracks HÄR och även recept på örtsmöret (vitlök/rosmarin) som vi hade som tillbehör idag.

Stekte även på lite kastanjchampinjoner som tillbehör, så gott!

print

You may also like

Leave a Comment