Laxsushi

by Jessica

Äter du LCHF och saknar sushi? Det gör jag ibland, men jag vet att det inte är värt att köpa den vanliga som består av 70% vitt ris. Gör hellre min egen sushi! Gott, förvånansvärt enkelt och extremt kolhydratssnålt. Denna rätt tipsade jag även om i tidningen Allt om LCHF här tidigare i höst.

10665149_10152342780355887_2393283274850715878_n

Ingredienser laxsushi, ca 14 bitar (ca 2 portioner)

200 g kallrökt skivad lax
1½ avokado
1 noriblad (finns i de flesta matbutiker, på asiatiska hyllan, men kan även uteslutas om man önskar det)
½ gurka
½ morot (morot kan uteslutas, ta mer gurka eller ersätt med annan grönsak)
50 g Philadelphiaost
ca 3 msk majonnäs
en klick wasabi
½-1 dl sesamfrön
hackad gräslök
glutenfri soya

Gör såhär:

Skär gurkan och morot i tunna stavar, ca 5 cm långa, samt hacka en halv avokado.

Blanda majonnäs, creme fraische med wasabi till en krämig blandning. Smaka av så du får önskad styrka, ta lite wasabi i taget.

Bred ut plastfolie på en stor skärbräda och lägg ut laxen på folien. Lägg laxskivorna så dom överlappar varandra i kanterna, så det blir en ”botten” av lax helt enkelt.

Bred ett rikligt lager av philadelphiaröran på laxen och placera noribladet på röran. Lägg på stavar av gurka, morot och den hackade avokadon.

Rulla försiktigt ihop laxen till en rulle, med hjälp av plastfolien blir det både lättare och mindre kladdigt att rulla. Lägg rullen i kylen en stund så blir den lättare att skära i bitar.

Skär sedan rullen i bitar, ta av platsfolien försiktigt och rulla bitarna i sesamfrön.

Servera gärna med en avokadohalva var och om ni önskar ett kokt ägg.

 

 

print

You may also like

3 comments

Anna 2017-02-19 - 15:48

Supergott men jag misslyckades totalt med att rulla och skära upp. Allt blev en enda röra men gott blev det ändå 🙂

Reply
Sofie 2015-08-31 - 09:40

Hej
Blandar du philadephiaosten med majonäsen och wasabin?

Med vänlig hälsning,
Sofie

Reply
Jessica 2015-09-07 - 14:23

Ja, jag blandar ihop det till en röra 🙂

Reply

Lämna ett svar till Sofie Cancel Reply