Lucka nr 1, Tjockkockens Julkalender

by Jessica

086c9c5c-c5b5-4926-b4cf-06b3a3fc8050Idag drar julkalendern igång, den kan ni läsa mer om i gårdagens inlägg här: https://www.tjockkocken.se/tjockkockens-julkalender/

För att delta i tävlingarna behöver ni följa mig på instagram (@tjockkocken). De rabattkoder dock som är aktuella kommer läggas upp här.

I lucka nummer 1 hittar vi företaget Gläntans Viltkött AB.  Detta företag hittade jag av en ren slump på Mitt Kök-matmässan för några veckor sen och blev helt såld på deras företagsidé: Att göra viltkött lite mer tillgängligt för konsumenterna! Sedan dess har jag varit i kontakt med deras VD Joakim vid ett flertal tillfällen för att diskutera ett samarbete. Jag har även fått hem en låda av deras fantastiska egenjagade viltkött för att testa på produkten och är mer än nöjd! Kolla dessa recept där jag lagade underbara vildsvinsburgare och hjortfilé i ugn  med med viltköttet fått hem från dom. Ser fram emot att skapa fler roliga recept med resten av köttet.

För Gläntans Viltkött är det väldigt viktigt att köttet som de säljer håller högsta möjliga kvalitet. Allt kött från dom uppfyller därför följande kriterier.

  • Köttet kommer från Svenska skogar.
  • Köttet är veterinärbesiktigat och hanterat på en av Livsmedelsverket godkänd anläggning.
  • Köttet hängmöras först en vecka och därefter styckas, vacuumförpackas och fryses in.
  • Köttet skickas direkt från viltslakteri till kund med tempererad transport.

Viltlådan_lo

Genom mig får ni nu 10% rabatt på valfri viltlåda ur deras webbshop. Det finns i dagsläget 3 varianter: Stora viltlådan 4,5 kg, Höstlådan 4,5 kilo och lilla viltlådan 2,25. Ni uppger rabattkoden TJ10 i kassan vid beställning för att få det billigare priset. Leveranstid är 5 – 10 arbetsdagar och hemkörning ingår i priset.

Gläntans viltkött levererar hem till dörren i följande orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Nyköping, Linköping & Valdemarsvik. Du kan även hämta din beställning själv på deras utlämningsställen i Enköping, Göteborg, Norrköping, Stockholm, Valdemarsvik och Åtvidaberg. Fler orter kommer förhoppningsvis också bli tillgängligt inom kort.

Lite mer info om Gläntan (hämtat från deras webbsida)

Gläntans Viltkött startades 2014 med målsättningen att ge fler möjligheten att få ta del av naturligt viltkött från svensk skog och mark. Initiativtagare till Gläntans Viltkött är Oskar Danielsson med familj på gården Skårsjö, där det bedrivs en omfattande jaktverksamhet. Delägare är även VD Joakim Wiik-Hansen, Kenth Eriksson på Marieholms gård samt Restaurang Proviant i Stockholm som har stort fokus på svenska producenter och råvaror. Den gemensamma nämnaren för alla delägare är så klart ett genuint intresse för jakt, viltkött och bra mat.

Gläntans Viltkött är ett e-handelsföretag med inriktning på viltkött. Vi vill ge alla i Sverige möjlighet att på ett enkelt och bekvämt sätt ta del av naturligt viltkött från svensk skog och mark. Det gör vi genom modern e-handel och skräddarsydd logistik för att tillhandahålla 100% naturligt viltkött på bästa sätt.

Vi vill bidra till samhället i stort genom att tillgängliggöra det naturligt, hållbara viltköttet som bidrar till att skapa en levande landsbygd, öppna landskap, nyttig mat och härliga smakupplevelser.

Viltkött är naturligt ekologiskt och kommer från fria djur som lever och frodas i skog och mark. En naturligt god djurhållning fri från tvång, kraftfoder, antibiotika och levandetransport. Det ger naturligt, nyttigt, fettsnålt kött utan några som helst tillsatser och med en fantastisk smak.

12195796_1904984339727300_1227506258429284964_n

Hubert och VDn Joakim på Mitt Kök matmässa

Har ni några frågor om deras produkter så tveka inte skicka ett mail till dom eller ring deras kundtjänst. Ni hittar all info på deras hemsida http://glantans.com/kontakt/

print

You may also like

Leave a Comment