Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

by Jessica

Dagens mättande frukost är ett supertips, detta passar inte för er som kör LCHF men passar bra för er som vill ha ett mättande, veganskt alternativ till frukost utan gluten.

Detta fixar man i ordning på kvällen och så står det över natten i kylskåpet. Det enda du behöver göra på morgonen är att välja vad du vill toppa med. Overnight oats har vart en snacks ett tag nu så jag är absolut inte upphovsman, finns massa olika recept och varianter så prova er fram!

Overnight oats är ju egentligen bara ett mer fancy namn för kall havregrynsgröt, vilket inte låter lika bra, men det är gott! (Om man gillar gröt)

Overnight oats, ca 2 port:

2 dl glutenfria havregryn

1,5 msk chiafrön

Ca 2 dl växtbaserad mjölk (jag kör havremjölk men tex mandel/cashewnötter/kokosmjölk passar också – kör osötad variant)

Ett par nypor vaniljpulver (ej vaniljsocker)

Gör såhär

Blanda havregryn, chiafrön, vaniljpulver och havremjölk i en glasburk. Sätt på lock och ställ i kylen. Rör gärna om nån gång innan ni går och lägger er. Tycker ni gröten är för tjock så tillsätt en skvätt havremjölk till.

På morgonen; blanda runt gröten, häll upp i skålar. Toppa med valfria godsaker. Idag toppade jag med lite skivad banan, vaniljpulver, riven kokos, en klick krämig kokosmjölk (Garants, i tetra är extra krämig), frusen mango och aprikosepure (torkade aprikoser som jag kokat ca 10 min och stavmixat).

 

Andra förslag till topping:

1. Skivat äpple, pecannötter, kanel och havremjölk.

2. Stekt banan, valnötter, kanel och havremjölk

3. Hallon, kakaonibs, kokosflakes och lite kokosmjölk

4. Skivad banan, jordnötssmör, kakaonibs

5. Jordgubbar, blåbär och hackade mandlar

print

You may also like

1 comment

Tobbe 2018-01-11 - 14:51

Tack för alla tips på topping! Aprikospuré hade jag inte tänkt på själv att göra. Det ska jag absolut testa framöver 🙂 Stekt banan och valnötter låter spännande också.

Jag brukar göra mina overnight oats på kvarg i stället för någon slags mjölk. Blandar även gärna i lite proteinpulver. Gillar proteinrika frukostar 🙂

Reply

Leave a Comment