Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Panerad ostfylld kassler med ädelostsås

av Jessica 2017-10-02

Idag blir vår lilla bebis redan 6 veckor och jag kan säga att suget efter att laga mat börjar verkligen komma tillbaka. Det är inte lätt alls dagar att vara själv hemma med en bebis, vissa dagar blir det sån vällagad och god lunch som idag, andra dagar hinner jag inte ens äta. Man får ta chansen när ens barn vill sova middag, som idag!

Jag var sugen på att laga något nytt till lunch men kylskåpet börjar eka tomt. Sådana stunder är nästan bäst, för då får man experimentera med det som finns hemma – man tager vad man haver så att säga.

Det blev panerad och ostfylld kassler med ädelostsås. Serverade med ångad grönkål, ugnsrostade tomater, valnötter och lite smulad ädelost.

Jag lovar, det är så mycket mer okomplicerat än det låter, går ganska fort och är väldigt mättande! Rök är att det borde bli ca 6 st panerade kasslerskivor – jag orkade 1,5 sen vart jag proppmätt.

Panerad och ostfylld kassler, ca 4 portioner

500 g kassler

Ca 12 ostskivor

Ca 1 dl mandelmjöl*

Ca 0,5 dl  riven parmesan

Salt, peppar samt ev torkade örter (jag tog salvia)

2 ägg

Smör till stekning

*För nötfri panering, byt mandelmjöl mot tex pofiber.

Gör såhär:

Skär ca 1,5 cm tjock skivor av kasslern, skär försiktigt ett snitt i varje skiva (inte hela vägen igenom). Skär 2 skivor ost och fyll varje kasslerficka med osten.

Ta fram två skålar. I den ena, vispa upp äggen med en gaffel.

Iskål nr 2, blanda mandelmjöl, parmesan, salt, peppar och ev örter till en fin blandning. Doppa kasslern i ägg och sen i paneringen så att den täcker.

Stek ca 3-4 min på varje sida i rikligt med smör så att paneringen blir krispig och osten smälter. Vänd dom försiktigt så att inte paneringen lossnar.

Låt kasslern stå medan du snabbt gör såsen!

Ädelostsås ca 4 port

Ca 1,5-2 dl grädde

Ca 100 g ädelost

Peppar

Gör såhär

Häll grädden i en panna, koka upp den, smula i osten och peppra. Låt puttra några min så osten smälter och såsen tjocknat. Klart!

IMG_20171002_130953

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20171002_131517

 

 

 

 

 

 

IMG_20171002_131522

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20171002_133624

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20171002_133854

 

print
ädelostädelostsåskasslerostfylldpaneringRöror/Såser
0 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Kycklingköttbullar med Kålrotsmos
nästa inlägg
Tjockkockens Wallenbergare med långbakad vitkål

Du kanske också gillar

Snabbtips: Råkorv med blomkålsmos och smörstekt spenat

2015-05-06

Söndagsmiddag: Baconlindad kalkonfilé med Rättikagratäng

2016-06-26

Tjockkockens Moussaka

2017-09-12
LCHF minipizza

Croque monsieur på LCHF-vis

2015-01-06

Tjockkockens kåldolmar

2019-01-30

Vegetarisk och glutenfri linslasagne

2018-10-07

Chiagröt med blåbär och jordnötssmör!

2014-11-20
zucchinibrownies

Nötfria choklad & zucchini brownies

2016-11-20
auberginepytt

Mejerifri Köttfärssås med aubergine och svamppytt

2015-10-07

Veckomeny 7

2017-11-02

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo