Saftig pannbiff i löksås, brysselkålsmos och smörstekta babychampinjoner.

by Jessica

IMG_2367[1]

Idag blev det härlig husman här hemma. Pannbiff har varit något av en favorit ända sedan jag var liten och varje gång mamma gjorde det så åt man lite extra mycket. Idag fick det helt enkelt bli en LCHFvänlig variant och det blev fantastiskt gott. Många barndomsminnen som väcktes till liv vill jag lova.

Till pannbiffarna serverade vi mitt goda brysselkålsmos. Receptet för det hittar ni här: Brysselkålsmos

Ingredienser Pannbiffar ca 8 st (3-4 port)

500 g blandfärs

1 stor gul lök

2 msk mandelmjöl

½ dl grädde

en skvätt kalvfond

lite soja (jag använder glutenfri soja)

peppar

smör till stekning

12179685_10153656811547902_1815344234_n

Innan färsen och kryddor blandas i.

Gör såhär: Blanda grädden med mandelmjöl i en bunke. Låt det dra medan du river halva löken, finhacka den andra halvan och stek den i smör. Blanda sedan i den rivna råa löken, blandfärsen och den stekta löken med mandelmjölsgrädden. Droppa i lite soja, kalvfond och peppar. Det kommer absolut inte smaka mandelmjöl, så oroa er inte för det.

Tål ni ej mandel? Testa lite riven parmesan istället eller rivna fläsksvålar.

Forma smeten till 8 biffar och stek ca 3 min på varje sida i  smör. Skiva ytterligare en gul lök och lägg ner i stekpannan tillsammans med pannbiffarna. Slå på ca 3 dl grädde, salt och peppar och låt puttra ca 5-10 min.

12179337_10153656811607902_1242589576_n

Servera biffarna med brysselkålsmosen och lite smörstekt svamp, det passar otroligt bra ihop!

unnamed

print

You may also like

1 comment

Annika 2015-10-27 - 20:21

Älskar brysselkål men tanken på mos har aldrig slagit mig. Tack för tipset! Broccoli och blomkål är ju givna men brysselkålen har aldrig slagit mig in. Ska testas snarast 🙂

Reply

Leave a Comment