Tjockkockens nyårskrönika – Mitt LCHF år

by Jessica

1619398_10152504244100887_679848693556887757_nFebruari vs Nyårsafton 2014

2014 var ett händelserikt år. Jag upptäckte LCHF, jag startade bloggen, lärde mig mer om matens egentliga innehåll och intresserade mig mer än någonsin för min hälsa. Fick även vara med i tidningen Allt Om LCHF som är Expressens bilaga, vilket var otroligt roligt. Bilderna ovan är min jämförelse från februari (till vänster) och nyårsafton (till höger). Jag började med LCHF i just februari och har gått ner totalt 24 kilo med denna fantastiska livsstil under 2014. Min totala viktnedgång är nu otroliga 115 kg, något jag aldrig hade trott varit möjligt.

När jag började min viktresa, 2011, var det ett sista försök att behålla livet. Att ligga på en startvikt som 220 kg är otroligt påfrestande för kroppen fysiskt men även psykiskt. Att känna sig orkeslös, deprimerad och utan hopp om ett aktivt liv var min vardag. Nu tre år senare kan jag verkligen kalla mig själv lyckligt lottad och STOLT över vad jag åstadkommit. År 2014 har verkligen varit mitt år. Kommer se tillbaka med lycka på året som gått. Inte nog med alla dessa fördelar pga LCHF men även på privata fronten har året varit fantastiskt. 2014 var kärlekens år – jag upptäckte kärleken till mig själv – lärde mig att älska mig själv även om man har dåliga dagar ibland, det tror jag att alla har.

Träffade även kärleken i mitt liv under året. En blygsam dejt i April ledde till den mest himlastormande kärlek jag känt. Inte nog med det, vi har även bestämt oss att flytta ihop och hunnit med vår första utlandsresa ihop (Några dagar i Riga i somras). Snart bär det även av på ytterligare en semester, vart är dock hemligt än så länge.

IMG_20141224_142359

Jag och min Eric på julafton!

Bloggen då? Idéen till bloggen har funnits en längre tid, men har inte riktigt tagit tag i det. I följd med att följarantalet steg på min Instagram där jag lägger ut mycket matbilder och viktpepp (http://instagram.com/chunkycharles) så kom även frågor efter recept mm. Även om bloggen inte är så aktiv ännu så kommer mer och mer komma in här. Hela idéen är att jag ska kunna dela med mig av matinspiration till andra som kanske håller på med viktnedgång eller bara vill äta mer hälsosam och kolhydratsfattig mat. Bloggen kommér bli mer fylld av smarriga recept men även tankar och känslor kring ämnet vikt och hälsa.

Namnet Tjockkocken är med glimten i ögat – med kärlek. Jag önskade att man kunde sluta använda ordet ”Tjock” som ett skällsord och istället se det fina i det. Ordet tjock säger ingenting om din personlighet, din utstrålning eller charm, den säger heller ingenting om vem du är eller vad du gått igenom. Inte heller orden fet, smal, benig, kurvig, vacker, ful, fin, ”normal” säger någonting om just dig. Jag vill får bort det illaklingande tänket kring ordet Tjock och döpte därför bloggen till Tjockkocken. Denna bloggen handlar inte om bantning, svält eller destruktiva beteenden utan om hälsa. Hälsa för mig är att jag mår bra, jag äter mat som gör mig pigg och stark samt att jag får utveckla mitt intresse för matlagning.

Jag har valt att starta denna viktresa pga att min övervikt fick mig att må dåligt, kroppen tog stryk helt enkelt. Jag dömmer däremot ingen som väljer att trivas med sin vikt – så länge dom mår bra och är lyckliga är det deras ensak, inte min. Jag kommer aldrig bli en size 34 och det är inte mitt mål. Mitt stora mål nu för 2015 är att nå tvåsiffrigt, dvs 99 kilo (har 6 kilo kvar) innan jag kan uppfylla en av mitt livs största drömmar – att hoppa fallskärm. Detta mål hoppas jag nå till våren/sommarn (har inte bråttom) då min kära kille gått med på att hoppa med mig när jag når dit.

Mitt nästa stora mål är att kontakta sjukhuset där jag gjorde min Gastric Bypass för 3 år sedan och förhoppningsvis få remiss att operera bort överflödig hud. Om jag får det beviljat kommer jag även uppdatera resan kring det då jag tror det är fler personer som kan ha nytta av den informationen. Att operar bort huden är inte pågrund av kosmetiska skäl utan snarare att efter en viktnedgång på 115 kilo blir det mycket hud som är i vägen, irriterar och stör på olika medicinska sätt. Nog om det;

Jag hoppas ni vill följa med i min hälsoresa och vilda matvärld även 2015 – Mot nya äventyr!

 

2015-01-02_10 26 07

Mycket god mat har det blivit

 

 

Sammanfattar därför år 2014 med ordet LYCKLIG!

print

You may also like

6 comments

Tess 2015-01-03 - 11:01

Hej blir så inspirerad när jag läser din blogg samt tittar på dina bilder både här och på instagram!

Reply
Carina 2015-01-02 - 17:59

Fantastiskt! Jag gratulerar både tilldin livsstilsförändring och till din fina blogg!

Reply
Anonym 2015-01-02 - 21:55

Jättekul att läsa om din resa..håller på att lära mig om Lchf..mycket att ta in.
Tack för att du delar med dig
Lycka til

Reply
Anonym 2015-01-02 - 21:56

Yvoone heter jag

Reply
Lua 2015-01-02 - 17:40

Härlig, härlig läsning! Jag kommer att titta in hos dig!

Reply
Jimmy 2015-01-02 - 17:10

Så stolt bror är jag 🙂 bra blogg och 2015 blir ännu bättre ;)kram älskade syster

Reply

Leave a Comment