Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Lunch

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Lunch

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Lunch

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Frukost

      Snabba LCHF-pannkakor

      2018-04-26

      Frukost

      Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

      2018-01-11

      Lunch

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Lunch

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Lunch

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Lunch

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Middag

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Middag

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Middag

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Middag

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Smått & Gott

      LCHF Kladdkaka med kolasås – ultimata PMSkakan

      2019-07-31

      Smått & Gott

      Mjuk Saffranskaka LCHF

      2018-12-23

      Smått & Gott

      Mjuk Pepparkaka LCHF

      2018-11-28

      Smått & Gott

      LCHF Jordgubbstårta – perfekt till Midsommar

      2018-06-16

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Lunch

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Lunch

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Lunch

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Frukost

      Snabba LCHF-pannkakor

      2018-04-26

      Frukost

      Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

      2018-01-11

      Lunch

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Lunch

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Lunch

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Lunch

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Middag

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Middag

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Middag

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Middag

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Smått & Gott

      LCHF Kladdkaka med kolasås – ultimata PMSkakan

      2019-07-31

      Smått & Gott

      Mjuk Saffranskaka LCHF

      2018-12-23

      Smått & Gott

      Mjuk Pepparkaka LCHF

      2018-11-28

      Smått & Gott

      LCHF Jordgubbstårta – perfekt till Midsommar

      2018-06-16

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

av Jessica 2019-10-22

Hej allihopa!

I helgen avslutades tävlingen Matbloggspriset – Folkets val där jag landade på en hedrande fjärde plats. Tusen tack till alla som nominerade mig och även röstade, riktigt kul. Du kan läsa min intervju HÄR (länk).

Efter en ganska kämpig period med maten så har jag fått lite nytändning – jag har efter flera års träningsuppehåll (sen jag var gravid) börjat träna igen och ser fram emot att komma tillbaka och få lite mer energi. Jag kommer satsa lite mer på bra mat och det brukar innebära fler recept. Tyvärr är det en tråkig period att försöka ta matbilder – eftersom det är mörkt när vi nu äter mat efter jobbet.

Jag ställde en fråga om just matbilderna igår på min instagram och de flesta av er var överens att ni ville ha recept trots att bilderna kanske inte blir så proffsiga. Kul att höra! Här kommer därför ett snabbt och fantastiskt gott recept på en smörig kycklinggryta – skulle närmast beskriva det med en butter-chicken, men betydligt snabbare och lite mindre komplicerad. Detta var gjort på 20-25 min, perfekt på vardagen. Både karln och dottern på 2 år älskade denna, så det blir nog en ny favorit hemma!

Här kommer iallafall receptet, hör gärna av er om ni testar det, vill alltid veta vad ni tycker!

Ingredienser, ca 4 portioner:

500 g kycklingbröstfile/lårfile/file

1 stor gul lök 1 stor vitlöksklyfta

1 stor mogen tomat (alt 7-8 körbärstomater)

3-4 msk tomatpuré

1 kyckling eller hönsbuljongtärning (kan uteslutas)

1-1,5 dl grädde

ca 50 g smör

salt, peppar

en nypa kardemumma

0,5-1 tsk sötning

en nypa kanel

ca 2 tsk paprikapulver

ca 1 msk gul curry

1 tsk spiskummin

1 tsk lökpulver

ev lite chiliflakes

(Vill man så tillsätt lite torkad koriander eller riven ingefära – båda passar i grytan men hade ingen av dom hemma igår)

 

Gör såhär:

Skär kycklingen i lagom stora grytbitar, klyfta löken och hacka tomaten. Hetta upp en djup stekpanna med lite olja, lägg i kyckling och löken. Bryn på kyckling och lök lite och blanda runt, låt stekas några minuter så kycklingen få lite färg.

Häll sedan i hackad tomat, riv eller pressa i vitlöken vitlöksklyftan och klicka i tomatpurén i stekpannan.

Klicka i en klick smör i pannan och tillsätt kryddor – ca 2 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin, 1 tsk lökpulver, en nypa kanel, och 0,5-1 tsk sötning (kan uteslutas). Salta och peppra. Blanda runt och låt kycklingen fräsas med kryddor och tomatpuréen ett par min så blir smakerna mer intensiva.

Kryddning är så himla individuellt så jag brukar inte ange mått – men detta är på ett ungefär. Smaka av om du vill ha mer – du kanske vill dubbla kryddorna! Jag brukar alltid höfta när jag lagar mat. 

Häll sedan i ca 1 dl vatten och smula ner buljongtärning, låt puttra ihop. Häll i grädden och blanda runt. Låt puttra ca 5-10 min så såsen tjocknar och klicka sedan i smör. Låt grytan puttra bara så smöret smälter och blanda runt – smaka av om du behöver krydda ytterligare annars är det nu klart att servera!

Vi serverade med ugnsrostat blomkålsris (länk).

 

 

 

 

print
butterchickenkycklingkycklinggrytaVardag
2 kommentarer
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Chili con Carne
nästa inlägg
Julklappstips till köket!

Du kanske också gillar

Parmesanfyllda Lövbiffsrullader i bacon och svampsås med ugnsrostade grönsaker

2015-05-04

Citronmarängpaj

2015-04-04

Örtbakad Fetaost i tomatröra

2019-01-31

Kasslerstroganoff

2017-01-23

Räktacos i ostkorgar

2016-04-08

Tonfiskcurry – perfekt vardagsmat

2018-03-20

Citronsmörsås

2014-11-21

Ljuvlig Kålrotsgratäng

2017-09-11

Mandelchokladbollar

2015-11-29

Tjockkockens Frukostsamling!

2015-04-14

2 kommentarer

Sanna 2019-10-24 at 17:37

Jättegott! Tack för receptet! Jag justerade det lite med mindre smör, lite mer grädde och ca 50 gram Philadelphia (yoghurt hade ju varit gott med men det hade jag inte hemma).

Svara
Lisa 2019-10-24 at 14:45

En riktig fullträff, såå gott! Blir en favorit på delad förstaplats med dina kycklingbiffar i ajvarsås 😄

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 33 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår tvååriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo