Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Panerad fläskkotlett och svampstuvning

av Jessica 2016-06-01

Idag fick de bli en himla god och enkel middag. Snabb vardagsmat är det bästa jag vet! Just till detta serverade jag haricot verts, en grönsak som blivit en stor favorit senaste året – kan nog säga att jag aldrig ätit det innan jag började med LCHF. Faktum är att i min uppväxt och början av vuxenlivet var extremt rädd för att prova nya grönsaker, kryddor eller ”okända” livsmedel. Tur man förändras, nu förtiden älskar jag att prova mig fram!

Iallafall, tillbaka till kvällens middag, Panerad fläskkotlett med svampstuvning.

IMG_20160601_193837

Köp färdigskivad kotlett eller hel bit, skär isåfall ca 1,5 sm tjocka skivor.

Panerad fläskkotlett, ca 4 port.

Ca 5-600 skivad fläskkotlett*

Ca 0,75 dl mandelmjöl**

Ca 0,75 dl pofiber

Ca 1,5 dl  riven parmesan

Salt, peppar

2 ägg

Smör till stekning

IMG_20160601_200914

*Vill du ha ett vegetariskt alternativ? Testa detta : aubergineschnitzel

**För nötfri panering, ta bort mandelmjölet och öka mängden parmesan/pofiber alt tillsätt krossade fläsksvålar. 

Doppa köttskivorna i ägg och sen i paneringen så att den täcker. Stek ca 3-4 minuter på varje sida i rikligt med smör så att kotletterna får fin färg. Vänd dom försiktigt så att inte paneringen lossnar.

Lägg i en ugnsform in i ugnen på 100 g för att vila medan du gör tillbehören så hinner kotletterna ej svalna.

IMG_20160601_201439

Svampstuvning, ca 4 port:

250-300 g champinjoner

1 schalottenlök

2 dl grädde

En skvätt glutenfri soya (tamari)

Ev en skvätt kalvfond

Salt, vit & svartpeppar

Smör till stekning

Gör såhär:

Skiva champinjonerna, finhacka schalottenlöken. Stek svamp och lök i smör så svampen får lite färg. Slå på grädde och låt puttra på hög värme ca 5-10 min så grädden reducerar. Slå på soya, ev fond och krydda. Klart!

Haricot verts, ca 4  portioner:

Ca 400 g haricot verts

1 solo vitlök alt 2-3 vitlöksklyftor

Saften från 1/3 citron

Salt, peppar

Smör till stekning

Gör såhär: Släng i haricot verts i en het stekpanna (frysta eller färska). I med en klick smör, rör runt och pressa i vitlök. Stek några min och pressa över lite citronsaft vid servering.

IMG_20160601_201435

print

champinjonstuvningfläskharicot vertskotlettpanerad kotlettpaneringRöror/Såsersvampsvampstuvningtillbehör
1 kommentar
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Kesofrutti / Keso ala malta
nästa inlägg
Tjockkockens Shepard’s Pie

Du kanske också gillar

Sidfläsk, Löksås & Vitkålsmos

2014-12-09

Tjockkockens Frukostsamling!

2015-04-14

Snabb tomatsoppa med höstfeeling

2017-09-22

Enkel efterrätt; Mascarponekräm, chokladsås och färska hallon

2016-07-17

Lättlagad Tonfisklasagne

2016-09-14

Kyckling & Grönkålslasagne

2016-12-05

Mandelchokladbollar

2015-11-29

Ostvåfflor / Chaffles

2020-01-12

Bakad sötpotatis + tips på 2 vegetariska fyllningar

2018-06-09

Mejerifri chiapudding med rabarberkompott

2016-09-10

1 kommentar

Camilla 2016-06-08 at 20:49

Tack för ett jätte gott recept. Svampstuvningen var såååå himla god. Paneringen var väldigt god oxå. Sen älskar jag dina ostplättar. Äter dom till frukost varje dag.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo