Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Champcici i wrap (vego)

av Jessica 2016-09-08

 

Dagens lunch och gårdagens middag blev denna skapelse. Kallar de små färsbiffarna för champcici – istället för cevapcici som annars är gjorda köttfärs av olika slag, dessa är istället gjorda av champinjoner och mozzarella bland annat.

Så gott!

Jag serverade dessa med en omelettwrap (man kan även testa mejerifria blomkålswrap ) , vitlöksmajonnäs, ajvar, färsk persilja, riven ost, tomat och snabbpicklad paprika.

img_20160907_195217

Snabbpicklad paprika,en liten burk;

1 paprika i valfri färg

1 dl vatten

1/4-1/2 dl ättika

1/4 dl sötströ

 

Gör såhär: koka upp vatten, ättika och sötning. Strimla paprikan tunt och lägg i en glasburk. Häll ättikslagen över paprikan. Man kan även lägga i ett par krossade vitlöksklyftor om man vill. Stäng locket och låt svalna i rumstemperatur innan man ställer in i kylen. Blir bäst om den för stå några timmar men funkar även bra att äta efter bara 30 min.

img_20160907_193215

 

Champcici, ca 12 st

– beräkna 3-5 st per portion beroende på tillbehör.

Ca 400 g champinjoner*

100 g riven mozzarella (går nog bra med annan ost också)

1 ägg

1/2 riven gul lök

1 näve färsk bladpersilja

1-2 tsk sambal olek

Salt, peppar, paprikapulver, spiskummin och torkad oregano

1-2 vitlöksklyftor

*Använd gärna ekochampinjoner  då dom brukar innehålla mindre vätska.

 

Gör såhär: 

Riv champinjonerna på grövsta hålen på ett rivjärn (går bra att hacka också). Stek champinjonerna i en torr panna tills all vätska gått ut, tar några min. Glöm inte blanda runt lite så svampen ej bränns.

Blanda alla ingredienser i en skål ordentligt, vill man så kan man mixa smeten i matberedare, men det behövs ej.  Krydda ordentligt så att ni får mycket smak, jag hade ganska mycket paprikapulver i.

Blöt händerna i kallt vatten och forma 10-12 små avlånga järpar, lägg ner i en het stekpanna och stek i smör eller smaklös kokosolja. Smeten är aningen lös så ha lite tålamod. Låt dom stekas ca 8-10 min och vänd sedan försiktigt. Ytan ska hinna bli lite krispig för att man ska kunna vända dom.

Dessa champcici är helt enkelt bara en annan variant av mina champinjon och mozzarellaburgare. 

 

img_20160908_113442

print

cevapcicichampcicifärsjärparsvampvegetariskt
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Parmesangratinerad rödspätta i basilikasås
nästa inlägg
Mejerifri chiapudding med rabarberkompott

Du kanske också gillar

Chiagröt med blåbär och jordnötssmör!

2014-11-20

Flankstek och chimichurri

2016-03-06

Pestokryddade kycklingjärpar med trädgårdssallad

2019-06-24

Ugnsbakat fläsklägg

2016-10-22

Kycklingburgare med extra allt

2019-07-20

Veckomeny 7

2017-11-02

Helstekt fläskkotlett, gräddkokt savoykål och smörbakat äpple

2015-09-20

Äppelkaka med kolasås

2020-10-05

Dagens vegolunch; Blomkålstek, halloumi och dillmajonnäs

2018-02-27

Dagens lunchtips: Dekonstruerad omelett

2018-04-16

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo