Kasslerstroganoff

by Jessica

Idag fick det bli en snabb och enkel middag, nämligen kasslerstroganof! Detta kan serveras med lite grönsallad, blomkålsris (LÄNK) eller tex lite kokt broccoli.

Jag har skrivit det förr och jag säger det igen – jag älskar kassler! Det är väl en barndomsgrej tror jag. Sedan tidigare har jag recept på kasslergratäng (LÄNK) och gratinerad kassler (LÄNK) – testa gärna dom Recepten också!

Det här är bra vardagsmat som passar hela familjen och även bra i matlåda.

Ingredienser Kasslerstroganof, ca 4 port;

Ca 6-700 g kassler

1 gul lök

150-200 g champinjoner

2-3 msk tomatpuré

1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas)

Ca 3-4 dl grädde (för syrligare sås, ta lite mindre grädde och ca 1 dl creme fraishe)

Salt, peppar och ev timjan

Smör till stekning

*tips! Vill man ha lite sting så klicka i lite sambalolek.

Gör såhär:

Strimla kasslern i tunna strimlor, hacka lök och skiva champinjoner.

Fräs på kasslern i en het panna med en klick smör så kasslern får lite färg. Fräs gärna hälften i taget så att du får stekyta, har man för mycket i pannan samtidigt blir det mer vätska och inte lika bra resultat. När kasslern fått lite färg så lägg sen åt sidan i en skål.

Klicka i en ny klick smör i pannan och lägg svamp och stek på till löken blivit genomskinlig och svampen genomstekt.

Klicka i tomatpuré och senap i pannan och blanda runt. Slå på grädde, salta (tänk på att även kasslern är salt) och peppra. Låt puttra ihop ca 10 min så såsen tjocknar. Lägg i kasslern i såsen, blanda runt och låt koka ihop nån minut. Klar att hugga in!

print

You may also like

Leave a Comment