Lammfärsbiffar med fetaost

by Jessica
lammfarsbiffar

Fotograf: Emma Shevtzoff för tidningen Matkärlek

Kom på att jag inte har detta recept inlagt i bloggen och tyckte det var dags. Hade med detta i sommarnumret av tidningen Matkärlek och bilden ovan togs av deras duktiga fotograf Emma när hon hälsade på hemma hos oss.

Till dessa biffar rekommenterar jag myntasås eller tzatsiki som sås. Testa även gärna min blomkålstabbouleh som tillbehör till dessa goda lammfärsbiffar.

Ingredienser 5-6 biffar:

500 g lammfärs
1 ägg
150 g fetaost
1 näve hackad persilja, färsk eller fryst
salt & peppar
lök- och vitlökspulver
1-2 tsk sambal oelek
smör till stekning

Gör så här

Blanda lammfärsen och övriga ingredienser till en fast smet. Låt gärna lammfärssmeten stå 30-60 min så alla smaker sätter sig bättre. Blöt händerna och forma biffar och lägg i ugnsform.

Lägg en liten klick smör på varje biff och kör i ugnen ca 20 min på 200 grader. Sätt gärna på grilläge sista minuterna och höj ev gradantalet till 225 för att få en fin yta. Det gör inget om biffarna är lite rosa i mitten.

 

På tal om tidningen Matkärlek så har jag ett erbjudande till er som vill testa en prenumerering till grymt pris. Just nu får ni 3 nummer för 99 kr eller 8 nummer för 249 kr om ni beställer via denna länk: http://matkarlek.nu/erbjudande/

Nästa nummer kommer ut 1/10 i butik. Tecknar du prenumerering innan 16/9 (nu på onsdag) hinner ni få hem detta nummer!

sdasd

print

You may also like

Leave a Comment