Tjockkockens Laxpasta

by Jessica

IMG_20150223_133012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är en perfekt rätt om man vill ha något ganska snabbt men ändå otroligt gott till middag, och vem älskar inte både lax och sparris?

Gjorde egen  LCHF-pasta, (se skålen på bilden nedan). Använde detta recept på pastan och strimlade med pizzaskärare: https://www.tjockkocken.se/kottfarslasagne-med-ostcreme/

Vill ni inte krångla med att göra egen LCHF-pasta så testa smörkokt vitkål (LÄNK), shiratakinudlar (LÄNK) , Bönpasta*(LÄNK) , sjögräsnudlar eller bara sallad som tillbehör.

*Bönpasta är inte för den som äter strikt LCHF utan passar de som äter liberalt eller lågkolhydratkost. Baljväxter generellt är inte LCHF men förekommer ofta i liberala LCHF-recept – jag väljer att äta och njuta av det någon gång i månaden.

IMG_20150221_182052

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser, ca 4 port:

4 tinade eller färska laxfiléer i tärningar, ca 500 g

Körsbärstomater (ca 10-15 st)

200 gram sparris

1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar

2  vitlöksklyftor

1 eko-citron

ca 2-3 dl grädde

ca 2 msk philadelphia

1-2 msk Bong hummerfond (kan uteslutas)

salt, svartpeppar, vitpeppar och dill

smör till stekning

 

Gör såhär:

Stek laxen i smör i en het stekpanna, ca 2 min på varje sida. Krydda med lite svartpeppar och salt och lägg sedan åt sidan.

Hacka lök, vitlök, tomat och sparris. Fräs löken och vitlöken i smör. Låt löken svettas lite och släng sedan ner tomaterna. Rör runt någon minut på medelvärme (så det inte bränns).

Slå i grädden,philadelphia och hummerfond (ta lite fond i taget och smaka av). Riv ner skalet av citronen och pressa i citronsaften. Smaka av med salt, svart och vitpeppar. Låt såsen puttra 3-4 min. Lägg i den hackade sparrisen, laxen och rör runt försiktigt. Klipp över färsk dill. Lägg på ett lock och vrid av värmen på plattan. Låt grytan stå ca 5 minuter på eftervärme och voila, middagen är klar!

Vill man så kan man vända ner LCHF-pasta (eller annat tillbehör) direkt ner i såsen några min eller så äter man det bredvid, det är smaksak.

IMG_2290

Här är laxpastasåsen serverad med smörstekt vitkål istället – supergott!

print

You may also like

2 comments

Susanne 2015-04-28 - 07:39

Tänker testa detta recept, fast byter nog ut färsk lax mot kallrökt. Tror att det kommer att fungera bra.

Reply
Fler Middagstips – Veckomatsedel! | Tjockkocken 2015-03-23 - 15:00

[…] Måndag: Laxpasta i uppdaterad version […]

Reply

Leave a Comment