Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Mandelpanerad fisk med remouladsås

av Jessica 2016-11-22

Idag är det fisktisdag här hemma så det fick bli en snabb och enkel middag, perfekt en vardagskväll.

Jag bjöd sambon på panerad fisk, torskfilé i vårt fall men det passar med vilken vit fisk som helst.

Till fisken serverade jag lättkokt broccoli och en enkel remouladsås (LÄNK). Gillar man ej remouladsås så tipsar jag om denna pepparotsdillsås (LÄNK) som alternativ.

Nu tillbaka till fisken, här kommer receptet på den.

Mandelpanerad fisk, ca 4 port: 

Ca 600 g vit fisk, tex torsk/rödspätta/sej

Ca 1 dl mandelmjöl

Ca 0,5-0,75 dl riven parmesan

1 ägg

2-3 msk grädde (kan uteslutas)

Salt, peppar persilja

 

Gör såhär: 

Om du använder fryst fisk så låt den tina helt och hållet för att undvika för mkt vätska. Badda lätt av fiskbitarna med hushållspapper, salt och peppra utsidan av fisken.

Vispa upp ägget med grädden i en djup tallrik. I en annan tallrik, blanda mandelmjöl, riven parmesan, lite  mer salt och peppar samt persilja. Blanda runt till en jämn blandning.

Doppa fiskbitarna i ägget och därefter i mandelpaneringen. Ser till att mandelpaneringen täcker utsidan av fisken helt.

Smält smör i en stekpanna och stekfisken ca 3-4 min på varje sida tills ytan blivit krispig och fisken är genomstekt.

Servera genast med tex broccoli och remouladsås, pressa gärna lite citronsaft över fisken vid servering. Urgott!

img_20161122_183718

img_20161120_163840

img_20161122_184033

print

fiskpaneringremouladsåsRöror/Såsertorsktorskfilé
0 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Nötfria choklad & zucchini brownies
nästa inlägg
Tacoinspiration till fredagsmyset!

Du kanske också gillar

Smörstekt torskrygg, blomkålshack och Remouladsås

2015-07-16

Oxkind och portobello-risotto med tryffel

2015-01-19

Fyllda champinjoner, fläskkotlett och örtsmör

2015-07-28

Västerbottenvåfflor med räkor

2016-05-05

Hjortfilé med parmesangratinerade grönsaker

2015-12-01

Tjockkockens chokladbräck med hasselnötter

2016-12-16

Ugnsbakad torsk med tomater & fänkål

2020-03-18

LCHF Sesambagels

2020-02-23

Härliga sommarmat; Sparrissallad med citron och dillmarinerad halloumi

2018-05-31

Tjockkockens Laxpasta

2015-02-24

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo