Torskbiffar med dillmajonnäs

by Jessica

IMG_20150707_193433

Här kommer ett snabbt och smarrigt lunch/middagstips som passar bra varma sommardagar när man kanske inte vill stå i köket hur länge som helst. Vi åt detta till middag igår och det tog ca 20 min att fixa i ordning – alldeles lagom!

Har bestämt mig nu för att prova lite nya roliga saker med fisk, för att få in det mer i vår kost. Från och med nu kör vi FISKTISDAG hemma hos oss (får väl se hur bra vi kan hålla det, haha). Häng gärna på genom att hashtagga era maträtter med #Fisktisdag på Instagram, så kan vi ge varandra ideér.

Torskbiffar (ca 4 st större).

400 g Torsk, färsk eller tinad

1 ägg

salt, svartpeppar och citronpeppar

persilja/gräslök/dill (välj en eller blanda fritt)

½ finhackad (eller riven) gul lök

smör till stekning

 

Gör alla ingredienser i matberedare alternativt blanda för hand. Om ni tycker att smeten inte alls håller ihop kan ni tillsätta tex 1-2 tsk mandelmjöl – jag tyckte inte det behövdes.

Forma till 4 biffar, salta  och peppra lite extra. Stek i rikligt med smör ca 4 min på varje sida eller tills de verkar klara.

Tips: blöt händerna i kallt vatten innan så är det lättare att forma biffarna. Bill ni ha mindre biffar eller göra till fiskbollar så funkar det med, tänk på att stektiden blir mindre då.

 

Dillmajonäs:

ca 2 dl majonäs

1-2 matskedar creme fraishe (går att utesluta om man vill ha mejerifritt)

Färsk eller fryst dill efter smak

½ pressad citron

salt, peppar

 

Blanda ihop och smaka av. Servera med biffarna och tex lite grönsallad eller kokt broccoli.

print

You may also like

6 comments

Anonym 2019-08-08 - 10:55

Mycket god och lättlagad. Ny favorit

Reply
Sara 2015-08-14 - 20:34

Är receptet 2 el 4 portioner?

Reply
lindipop 2015-07-08 - 19:22

Du, det blev gôr gôtt och omtyckt av hela familjen!

Reply
Jessica 2015-07-14 - 17:35

Va roligt och höra! 🙂

Reply
Lotta 2015-07-08 - 13:10

Ser jättegott ut, jag skulle också behöva få in mer fisk i vardagsmaten. Jag följer med spänning.

Reply
Jessica 2015-07-14 - 17:37

Ja, jag vet inte varför vi är så dåliga på att äta fisk – det är ju så gott! denna vecka får det dock bli en annan dag eftersom jag inte ska laga mat hemma ikväll 🙂

Reply

Leave a Comment