Ugnsgrillad baconkyckling och blomkålspilaff

by Jessica

Gårkvällens middag blev ett klockrent experiment som kommer göras flera gånger. Är du som jag och kan bli lite trött på dom vanliga LCHF-tillbehören som blomkål, broccoli, vitkål osv? Då ska du testa detta! Blev en variant av pilaff, eller det är iallafall det närmaste man kan beskriva det.

IMG_20160612_170125

Blomkålspilaff till ca 4 portioner:

1 halvt normalstort blomkålshuvud (ca 350 g rivet blomkålsris)

1 röd paprika

ca 10-15 körsbärstomater

½ purjolök

1-2 vitlöksklyftor

en skvätt citronsaft

ca 2 msk tomatpuré

salt, svartpeppar,  paprikapulver, gurkmeja och curry

en skvätt kycklingfond (kan uteslutas, ta isåfall en skvätt olivolja eller bara extra smör)

Smör till stekning

 

Gör såhär:

Kör blomkålen i matberedare tills den ser ut som couscous/bulgur (har du ingen matberedare så riv med rivjärn eller finhacka). Försök pressa ut så mycket vätska dom möjligt. Hacka paprika, purjo och tomater.

Lägg en rejäl klick smör i stekpannan och pressa över vitlöken. Krydda det smälta smöret med tomatpuré, gurkmeja och ev curry. Lägg sedan ner blomkålen i pannan. Fräs någon minut och tillsätt den hackade paprika, purjon, rödlöken och tomater. Rör runt, salta, peppra, pressa över lite citron och droppa över lite kycklingfond. Låt pilaffröran gotta till sig på låg värme ca 10-15 min.

IMG_20160612_170902

 

Serverade den färglada pilaffen med ugnsgrillad baconkyckling – mycket smidigt och tokgott!

IMG_20160612_171844

Ingredienser Baconkyckling ca 4 portioner:

1 kg kycklinglår (tinade eller färska)

1-2 paket tärnad bacon

salt, peppar, vitlökspulver, paprikapulver

smör

 

Sätt ugnen på 200g. Pensla kycklingen med smält smör och krydda med salt, peppar. Paprikapulver och vitlökspulver (eller annan önskad krydda). Fräs i stekpanna ca 2-3 min på varje sida så kycklingen får lite färg. Lägg i en ugnsform, sprid det råa baconet över kycklingen och in i ugnen ca 25 min.

Baconet blir krispigt och fettet från baconet ger då riktigt bra smak i kycklingen!

 

image

print

You may also like

6 comments

Jenjo 2015-09-15 - 19:34

Hej! Tusen tack för ett fantastiskt recept. Så pass att jag var tvungen att lägga ut det på min blogg. Länkade såklart tillbaka till dig också.
Den här pilaffen kommer bli ständigt återkommande på vårt matbord!
Ha det fint!
Kramis 🙂

Reply
Jessica 2015-09-22 - 22:35

Va roligt, tack så mycket!

Reply
Ulla 2015-03-02 - 20:20

Så jättegott! Blev så glad att jag hittade din sida med sund och god mat, en oas när man tröttnat lite på, ibland lite märkliga, LCHF -recept.
Tack att du delar med dig! Kram

Reply
Jessica 2015-04-04 - 12:21

Tack så mycket, kul att höra! 🙂

Reply
Madeleine 2015-02-23 - 08:45

Åhh vilket härligt recept.
Detta måste jag bara prova!

Reply
Jessica 2015-04-04 - 12:22

Det tycker jag verkligen, supergott!

Reply

Lämna ett svar till Ulla Cancel Reply