Välkommen till Tjockkocken 2.0

by Jessica

Välkommen till Tjockkocken 2.0.

Om den nya bloggen

Efter nästan två år kändes det som det var dags för en uppfräschning av både prestanda och utseende av bloggen och här är resultatet! Vad tycker ni?

Jag har investerat i en professionellt designad logga, denna är designad av duktiga Danny Sivermalm på designbyrån Grafstad.  Jag gillar den ruffiga enkla designen på loggan och kniven får här symbolisera både min passion för matlagning men också för vikten att använda bra köksredskap, en bra kniv är helt enkelt ett måste i köket!

Det är min fantastiska sambo Eric som stått för nästan allt jobb med att göra om bloggens design. Vi kommer säkert ha en del trix och fix att ordna framöver, det är ju svårt att klara av allt på första försöket. Upptäcker ni buggar eller något som ser konstigt ut så hör gärna av er, så kanske vi kan fixa till det. Vi kommer göra om lite i menyraden och ny profilbild kommer komma bland annat, men allt i sinom tid. Man får ju faktiskt ta hänsyn till att vi båda är nybörjare gällande detta och det är stor skillnad än om man betalar en firma för att bygga en hemsida.

Mina recept

Jag kommer att fortsätta uppdatera med enkla, goda och grymma recept som passar lågkolhydratskost. Viktigt att klargöra att jag äter LCHF – men bloggen vänder sig till alla som är nyfikna på att utesluta gluten och onödigt socker i sin kost. Lågkolhydratskost passar de allra flesta i någon form.

Jag definierar inte min kost så att jag är låst till en specifik nivå av LCHF. Vissa recept är strikta (innehåller generellt sätt färre kolhydrater), andra är mer liberala och innehåller fler kolhydrater. Jag äter exempelvis råvaror som sötpotatis, pumpa, bönor, rotfrukter och viss frukt  i mindre mängd vid utvalda tillfällen. Dessa råvaror äts oftast inom Paleo och inom liberal LCHF och det fungera utmärkt för mig. Jag äter även bönpasta då och då (som varken är LCHF eller Paleo). I och med att jag är Gastric Bypassopererad 2012 har jag ett annat upptag av näring och sämre funktion på matsmältningen, därför är det viktigt att jag provar mig fram.

Min kostfilosofi

Mitt mål är att hitta en nivå det som passar mig på sikt, och självklart komma på massa härliga recept under vägen. Jag kommer till exempel experimentera mer med både vegetariska och mejerifria recept för att få en så balanserad och varierad kost som möjligt. Meningen med mina recept är att de ska inspirera att testa något nytt, kanske prova en hälsosammare variant av en gammal husmansklassiker eller prova några helt nya smaker. Den röda tråden i mina recept är att de oftast är enkla och lättlagade, gjorda för att passa hela familjen! Stora målet är att i slutändan få knåpa ihop en alldeles egen kokbok med lättlagade recept till er, håll tummarna att jag kommer dit.

Jag äter lågkolhydratkost för hälsans skull, inte för viktminskning. Jag har redan gått ner runt 120 kg och känner att det är dags att sluta pressa och stressa min kropp med mer viktminskning. Jag har fler kilo att gå ner, men ingen tidspress för det utan fokuserar på mitt välmående nu. Jag räknar/väger inte min mat och ger inte mig själv några förbud utan äter sådant just min kropp mår bra av och klarar av.

Tips och råd

För er som behöver strängare riktlinjer så föreslår jag att ni läser på grunderna om LCHF, främst hos Kostdoktorn för att sedan prova er fram till vilken nivå som passar er bäst. Ingen magisk formel passar alla då vi alla är individer och våra kroppar fungerar olika.

Jag är inte utbildad kostrådgivare och ger därför inga privata kostråd. Behöver man hjälp på vägen, vilket alla kan behöva ibland, så finns det ett flertal kostrådgivare inom LCHF och Paleo som man kan köpa tjänster av.

Så vad väntar vi på, nu kör vi – Tjockkocken 2.0!

Tjockkocken

Jessica Allen

print

You may also like

9 comments

Eija 2016-10-07 - 10:39

Wow vilken kanonblogg jag hittat 🙂
Har precis startat med LCHF kost ( igen ).
Jag är också GBP opad och har svårt att äta mycket fett. Vidare så måste jag också äta lite och ofta så LCHF råden med att bara äta någon gång om dagen funkar inte för mej.
Så snälla skriv en kokbok och garanterat att den säljer som smör i solsken 🙂

Reply
Ewa 2016-09-23 - 16:13

Bloggen är jättefin *tummen upp* //Kram Ewa

Reply
Linda (@motbättrehälsa) 2016-09-21 - 11:16

Underbart, jag älskar det!
Jag testar mer än gärna dina recept och kan inte förstå varför inget förlag ser potentialen. Dina recept är lättbegripliga och alltid vällagade, genomtänkta och fröjd för mina smaklökar. Dagens människa vill inte stå timmar i köket och måste vara så tacksamma för att du redan har gjort det och satt ihop smaker som är som symfonier i gommen. Enda gången jag inte gillat ngt i din receptbank av de recept jag hunnit testa har det varit för att jag inte gillar ett visst livsmedel och det är bara individuellt, men smakerna har alltid suttit där.
Du har rätt mindset och den där kokboken kommer och jag kommer vara den första att köpa den.

Reply
Jessica 2016-09-21 - 13:27

Tusen tusen tack, det är kommentarer som detta som gör allt jobb värt det! <3

Reply
Stina 2016-09-21 - 09:13

Fint? Vad står 2.0 för?

Reply
Jessica 2016-09-21 - 13:27

Man brukar ju säga version 2.0 när man gör en uppgradering, detta blir ju en uppgradering av just bloggen. Så lite bättre, lite snyggare och lite grymmare helt enkelt! 🙂

Reply
Berit Strandberg 2016-09-20 - 22:31

Lycka till med allt – loggan är toppen knivskarp / Hälsningar Berit Strandberg

Reply
Kristina 2016-09-20 - 18:04

Just det, då kör vi! Lycka till. Ser jättefint ut.

Reply
Yvonne 2016-09-20 - 17:10

Då håller jag tummarna för din framtida kokbok! Det kommer hända, dina recept ser alltid goda ut.
Tummer upp från
Yvonne
Aka LCHF – så äter jag

Reply

Leave a Comment