Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Ost & skinkfylld fläskkotlett med rostad pumpapuré

av Jessica 2016-09-12

Dagens goda middag fick bli denna fyllda kotlett och slät fantastiskt pumpapuré.

Just butternutpumpa är rätt liberalt med 12 g kolhydrater/100g. Detta är inget jag äter ofta men precis som med sötpotatis så äter jag det nån gång då och då. För mig räknas nog butternutpumpa som vardagslyx (för det är så galet gott!)

Är det ni strikta eller vill ha färre kolhydrater så testa istället denna blomkål & parmesanpuré eller haricot verts puré.

img_20160912_1726252

Om ni ändå ska göra pumpapuré så börja med den.

Rostad pumpapuré, ca 4 portioner: 

1 butternutpumpa (ca 500g)

50-70g smör

Salt, peppar

Olivolja till pensling

 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 200 g. Dela pumpan i två delar. Pensla den öppna ytan med lite olivolja och ställ in på en plåt i ugnen ca 40 min. Testa att sticka en gaffel i pumpan för att se så den är klar. Konsistensen ska vara mjuk som bakpotatis kan man säga.

Låt pumpan svalna någon minut och gröp sedan ut innehållet i en skål, glöm inte ta bort kärnorna. Klicka i smör i tärningar och mixa slätt med stavmixer, ta lite smör i taget tills ni får önskad konsistens. Har ni ingen stavmixer så använd tex matberedare.

Smaka av purén med flingsalt och svartpeppar, något mer behövs inte!

img_20160912_1753002

img_20160912_181241

Sen är det dags för dagens stjärna, de fyllda akotletterna. Just fläskkotlett är väldigt underskattat, har flera recept på bloggen med denna styckdel för att jag verkligen älskar det! Det brukar dessutom vara lätt att få tag i ekologisk till nedsatt pris, just eftersom andra kanske tycker kotletter är tråkigt. Håll utkik i butikerna, måndagar brukar vara en extra bra dag att fynda ekokött till bra priser!

img_20160912_180727

Ost & skinkfyllda fläskkottletter:

4 rejäla fläskkottletter ca 1,5 cm tjocka.

100 g riven ost (jag hade herrgård)

Ca 50 g serranoskinka*

Svartpeppar och torkad eller färsk salvia

 

*kan bytas mot valfri skinka

Gör såhär: 

Börja med att ta fram kotletterna från kylen en stund innan tillagning så dom blir rumstemperatur, slutresultatet blir alltid bättre då.

Skär ett snitt i sidan av kotletten, nästan ända in till benet, så det bildas en ficka. Vik upp kotletten och lägg på en skiva skinka, en halv näve av ostblandningen och toppa med ännu en skinkskiva. Gör detta med alla fyra kotletterna, spara lite av osten att toppa dom med senare.

Tryck försiktigt ihop kotletterna igen och bryn ca 2 min på varje sida i en het panna. Släng även gärna ner lite skivade schalottenlökar i stekpannan för extra smak.

Flytta kotletterna till en ugnsform och toppa med sista osten. Sätt i en köttermometer intill benet på ena kotletten för att få perfekt innertemp. In i ugnen på 200 g, ca 15 min. Ta ut köttet när det är på ca 68 grader och låt vila under folie några min innan servering.

Servera kotletterna med purén, den möra löken och skyn från köttet och gärna någon fräsh grönsak, tex haricot verts eller sugar snaps.

img_20160912_174923

img_20160912_180752

img_20160912_181237

 

 

 

print
ButternutpumpafläskfläskkotlettOstfylld fläskkotlettPumpaPumpapuré
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Veckomeny 6
nästa inlägg
Lättlagad Tonfisklasagne

Du kanske också gillar

Räktacos i ostkorgar

2016-04-08

Vitchokladmousse och citronmarinerade Jordgubbar

2015-03-24

Lövbiffswok

2016-02-03

Laxsushi

2014-11-20

Smörstekt torskfilé, rödbetspuré, knaperstekt sidfläsk, rostade pumpakärnor och fänkålscrudité

2015-10-27

Snabbtips: Råkorv med blomkålsmos och smörstekt spenat

2015-05-06

Nötfria LCHF-sesamfrallor

2019-06-28

Latmanspanna – allt på en plåt

2015-08-22

Tjockkockens Västerbottenpaj

2015-06-21

Klassisk Högrevsgryta

2016-10-09

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo