Veckomeny 6

by Jessica

Samtliga veckomenyer hittar du HÄR (länk)

Nu var det längesen jag skrapade ihop en veckomeny så idag tänkte jag det var dags. Imorgon börjar en ny vecka igen och jag utmanar er alla att testa minst ett recept i denna veckomeny. Kanske upptäcker ni en ny favorit, eller får inspiration att testa något nytt bara.

Denna gång har jag försökt slänga in lite mer kyckling, vegetariska alternativ (lakto-ovo) samt mindre mejerier. Det är en utmaning för mig med som ärligt talat älskar kött och grädde. Variation tror jag dock att alla mår bra av, eller vad tror ni?

Testar ni något recept blir jag superglad om ni taggar mig på Instagram tex eller kommenterar här. Älskar att höra vad ni tycker. Var inte blyga nu!

 

Här kommer veckomeny 6, klicka på länkarna så kommer ni till recepten:

Måndag: Aubergineschitzel (vego) 

Tisdag: Parmesangratinerad rödspätta i basilikasås

Onsdag: Minutbiff, smörstekta vaxbönor och choritzosmör

Torsdag: Mejerifri Kycklingfärssås 

Fredag: Halloumifärs med mejerifria blomkålswraps (vego)

Lördag: Lättlagad Kycklingpesto 

Söndag: Zucchinilasagne med salsiccia

Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag

 

 

 

print

You may also like

1 comment

eva N 2016-12-22 - 17:08

Hallå vacker flicka !! Råkade tassa förbi och kunde inte låta bli att kika in. Köttälskaren i mig har mer svårt med vissa grönsaker än med andra, men jag rynkar sällan på nosen åt någon annans mat. Har jag inte smakat, kan jag inte påstå att jag inte gillar det. Ett stort nono är också fisk. Jag är ingen mästare på att tillaga det, men försöker ändå äta fisk en gång i veckan. Fler gånger skulle jag säkert dö av, det är jag övertygad om 🙂 Jag brukar säga till dom som inte vågar smaka på *min* mat : ha en gaffel i din ena hand och en servett i den andra för att ha något att spotta i om maten trots allt inte ens går att svälja. Än har ingen använt servetten, vad jag vet. Jag måste bara lära mig att ge mig själv samma råd, framför allt när det gäller fisk och grönsaksrätter. Vissa grönsaker fungerar bättre än andra. jag är väldigt förtjust i vaxbönor, i cukkini, i blomkål, i vitkål, i kålrabbi, i svamp, i färska gröna ärtor, i torkade bönor – vilken sort som helst och i gröna linser. Lite mindre i morötter, i palsternacka, och del andra, medans gröna grönsaker förutom spenat och selleri är något jag ratar i möjligaste mån. Grönsaker stuvar jag gärna, det är det jag är uppvuxen med och gamla vanor sitter i mer nuförtiden än förr, kanske mer nostalgi an nyttig mat.

Jag har inte kommit så långt i avsmakningen av din mat, men rätterna verkar väldigt intressanta, så jag återkommer allteftersom. Paprikabåtarna har jag aldrig ätit till frukost, men väl till mellis då och då. Gott och går att variera med olika fyllningar. De paprikor gärna äter är den röda lite söta paprikan som här på bilden, eller den ungerska smörgula paprikan med mild smak och tunt kött, som dessutom är favoriten för mig. Matlagning är jag bra på tycker mina vänner och äter gärna hos mig om jag orkar laga till något numera på grund av vissa fysiska besvär. Men jag är nyfiken på din mat som verkar vara väldigt mycket hälsosammare än det jag lyckas prestera.

Idag önskar jag dig God Jul och Gott Nytt År, så kanske återkommer jag nästa år och berättar vad jag har smakat på utan att använda servetten i vänster hand. Må gott och var rädd om dig. Hälsningar från en nyfiken Eva

Reply

Leave a Comment