Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Zucchinilasagne med salsiccia

av Jessica 2016-07-29

 

 

Slängde ihop denna igår till dagens matlåda och det blev så himla gott så måste lägga upp receptet. Denna lasagne måste ni dock prova! Är ni som jag och älskar lasagne så har jag ett par olika på bloggen innan, dessa hittar ni här: Köttfärslasagne med Ostcreme, Ostlasagne (utan plattor), Grekisk lasagne, 

Recept Zucchinilasagne, ca 4 portioner:

Zucchini plattor:
1 normalstor zucchini
Strimla med osthyvel, 9-12 strimlor beroende på hur stor form du använder. För mig räckte det med 9 st till en liten form.

(Spara resten av zucchinin till köttfärssåsen)

Gör såhär:

Lägg zucchiniskivorna på en plåt/bricka, salta skivorna och låt vätska av medan du gör köttfärssåsen. Saltet gör att zucchinin svettas ur vätskan. När du sedan ska använda zucchiniplattorna så badda av dom ordentligt med hushållspapper. Jag brukar trycka till med hushållspapper i omgångar tills jag fått bort den mesta vätskan.

Ingredienser köttfärssås

500 g fläskfärs eller blandfärs
150 g färsk salsiccia* (ca 3 små korvar)
1 gul lök
1 solo vitlök / alt 3-4 vitlöksklyftor
En tetra krossade tomater (ca 400g)
3-4 msk tomatpuré
Salt, peppar, oregano/basilika, paprikapulver
Ett par nypor kanel
Resten av zucchinin

 

*Salsiccian går givetvis att utesluta, ta då bara lite mer färs.

Gör såhär: 

Finhacka lök, zucchini och vitlök. Strimla salsiccian. Stek färsen med lök, zucchini, vitlök och salsiccian i smör. Krydda med salt, peppar, paprika, oregano (eller andra örter som tex basilika) och en par nypor kanel. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater.

Låt puttra minst 15 min och smaka av om mer kryddor behövs.

Ingredienser Ostcreme:

Ca 150 g naturell Philadelphia

Ca 100-150 g riven ost (gärna mozzarella)

2-3 msk grädde

Salt, svart och vitpeppar.

Gör såhär:

Blanda Philadelphia med riven ost, tillsätt lite grädde i taget så det blir en härlig kräm, inte en rinnig sås. Smaka av med salt och peppar. OBS, ostcremen är fantastiskt god, så vill man kan man även dubbla satsen om man vill ha ännu krämigare lasagne.

IMG_20160728_210307

Lasagne konstruktion:

Lägg ett lager zucchini i botten av formen, på med ett lager köttfärssås och klicka ut rikligt med ostcreme. Varva sedan ytterligare ett lager zucchini, köttfärs, ostcreme. Avsluta med sista zucchinin, färs och toppa med lite extra riven mozzarella. In i ugnen ca 20 min på 200 g så osten får fin färg.

Låt lasagnen stå en stund och sätta sig innan ni hugger in. Den är ännu godare dag två när den stått och gottat sig i kylskåpet.

 

sdD

print

fläskkorvköttköttfärsLasagneostcremeSalsicciazucchinizucchinilasagne
12 kommentarer
16
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Saftiga Köttfärsbiffar
nästa inlägg
Klassiker: Köttbullar & Mos

Du kanske också gillar

Picknick: Tonfisksallad med Rhode Islanddressing

2016-06-25

Lammstek med jordärtkockspuré, kaprissmör, ugnsbakad lök och karamelliserade morötter

2016-01-24

Ljuvlig Kålrotsgratäng

2017-09-11

Fräscha fiskbiffar av lax och torsk

2017-08-15

Tjockkockens Moussaka

2017-09-12

Tonfiskcurry – perfekt vardagsmat

2018-03-20

Viltfärsbiffar i krämig kantarellsås

2017-08-13

Mejerifri Chiapudding med chokladsmak

2016-08-13

Tjockkockens Wallenbergare med långbakad vitkål

2017-10-24

Grillskiva, persilje/vitlökssmör och smörstekt svamp

2015-07-20

12 kommentarer

Elin 2017-01-24 at 21:11

Jätte god lasagne! Har du nån aning om hur många kcal det är?
Mvh

Svara
Jessica 2017-01-24 at 21:33

Va kul att du gillade den! 🙂 Ingen aning tyvärr, njuter av min mat – räknar den inte 🙂 du kan räkna ut innehållet på webbplatsen kostbevakningen.se dock. Lägg in ingredienser och mängd och sen dela med antal portioner så får du ut ett ungefärligt värde. 🙂

Svara
Elin 2017-01-25 at 14:05

Okej, jag räknar och njuter ??? Tack för tipset, men fick inte fram något när jag skrev ”zucchini” haha Jaja får räkna på ett ungefär. God var den iaf ?

Svara
Jessica 2017-01-25 at 14:07

Man måste alltid skriva mängd, så tex 500 g zucchini, så går du fram de 🙂

Svara
Malin Z 2017-01-24 at 04:32

Denna står för närvarande i ugnen, ska bli spännande att testa hur det smakar. Hur rörde du ihop ostcremen förresten, jag hade jättesvårt att få det till en creme.. Försökte med stavmixern men det bara fastnade som en stor klump. Var tvungen att köra allt i micron i 30 sekunder för att ha en möjlighet att röra ihop alls.. Gör jag något fel?

Svara
Jessica 2017-01-24 at 07:08

Låt Philadelphian bli lite mjukare, mer rumstemperatur bra så är den lättare å röra runt och tillsätt mer grädde tills du får den konsistens du önskar 🙂

Svara
Anna 2017-01-22 at 20:34

Otroligt gott!

Svara
Lena Johansson 2016-10-12 at 11:41

Underbart gott *****

Svara
Lotta 2016-10-04 at 16:37

Vilken underbar god zucchinilasagne? Rekommenderas verkligen

Svara
Tjockkockens zucchinilasagne | testlagat 2016-08-23 at 10:43

[…] För originalrecept, besök Tjockkockens hemsida och sök på zucchinilasagne eller så följer ni bara direktlänken här. […]

Svara
Gunnar 2016-08-17 at 09:59

Hur vätskar man av zuccinin?

Svara
Jessica 2016-08-17 at 10:02

Det står i receptet. Du saltar zucchinin så vätskas den av automatisk pga saltet. brukar ta några minuter, sen baddar du bara av vätskan med hushållspapper.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo