Trerätters nyårssupé – Fisk, kyckling eller fågel.

by Jessica

Free-New-Year-Background-1120x600

Om bara några dagar är det dags för nyårsafton. Hur kommer ni fira denna magiska kväll? Själv ska jag faktiskt spendera nyårsafton och kommande dagar efter i Riga tillsammans med min sambo, kära vän Anna och hennes sambo Fredrik. Ser oerhört fram emot att komma bort och bara ha en mysig nyår med bra sällskap. Planen var innan att fira hemma, bara laga middag och ta det lugnt. Jag tänkte därför passa på att tipsa om 3 olika menyförslag – för er som kanske behöver lite inspiration inför matlagningen. Klicka på länkarna för att komma till recepten. Dom är varierade i hur lättlagade dom är, fiskmenyn är absolut lättast! Hoppas ni får lite idéer.

Meny nr 1 – Fisk: 

Laxröra
Fiskgryta
Pannacotta med hallonsås

Förrätt: Enkel Laxröra (serveras på tex fröknäcke med färska räkor eller i avokadohalvor)

Varmrätt: Superenkel Fisksoppa  (serveras tex med en klick creme fraishe/philadelphia och en timjankvist)

Efterrätt: Vanilj och limepannacotta med hallonsås

 

Meny nr 2 – Kött: 

Miniburgare
Lammytterfilé med blomkålsrisotto
Fluffig Chokladkaka

 

Förrätt: Miniburgare

Varmrätt: Baconlindad lammytterfilé, blomkålsrisotto och rödvinssås

Efterrätt: Fluffig chokladkaka (servera gärna med en klick lättvispad grädde)

 

Meny nr 3 – Kyckling: 

Kyckling& Baconröra
Blomkålspilaff med Kyckling
Söndagssynden

Förrätt:  Kyckling & Baconröra (servera på tex avokadohalvor, fröknäcke eller i salladsblad)

Varmrätt: Ugnsgrillad baconkyckling och blomkålspilaff

Efterrätt: Söndagssynden

 

Jag har tyvärr inget vegetariskt alternativ – är väldigt dålig på att laga just vegetariska rätter. Det blir en utmaning under 2016 att våga prova lite mer vegetariska recept!

print

You may also like

Leave a Comment