Kycklingbiffar med kantarellsås

by Jessica

Idag blev det husman för hela slanten. Till helgen börjar äntligen vår semester där vi ska åka på tågsemester till olika städer. Ser fram emot miljöombyte helt klart efter denna begränsande vår.

Iallafall, dagens middag var grymt god och blev godkänd av dottern på tre, det är alltid bra betyg!

Kycklingköttbullar, ingredienser ca 4 port

500 g kycklingfärs

1 ägg

Ca 0,75-1 dl grädde

4-5 st finhackade salladslökar (alternativt en finhackad/riven gul lök)

Salt, peppar, timjan (eller valfria örter)

Smör till stekning

Gör såhär: 

Ta fram en skål, blanda färs, ägg och grädde. Krydda rejält – när du tror du haft i tillräckligt med kryddor så kan du nästan dubbla det, kycklingfärs kräver mer kryddor än man tror.

Blanda allt till en jämn smet. Skölj händerna i kallt vatten så är det lättare att forma biffar, dom blir ändå inte helt runda.

Lägg i stekpannan och stek i smör några min tills dom fått färg, lägg sedan över köttbullarna i en ugnsform och kör i ugnen ca 15-20 minuter på 200 grader, dela en biff och kolla så biffarna är tillagade rakt igenom.

Servera med:

Gräddig kantarellsås

Kålrotsmos (man kan skippa palsternacka och enbart köra kålrot)

Kålrotsmos

print

You may also like

Leave a Comment